Aydın Valiliği tarafından merkez Konuklu köyünde bu yıl beşincisi düzenlenen yağlı güreşler geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl yoğun ilgi gördü. Aydın yöresinin kulüpsüz pehlivanları için özel kategori düzenlenen güreşlere, İzmir, Manisa, Antalya, Denizli, Isparta bölgeleri ile ülkenin dört bir yanından gelen 161 pehlivan katıldı. Dualarla başlayan güreşler Şenboy, Minik2, Minik1, Tozkoparan, Deste, Küçük Orta, Büyük Orta, Baş Altı ve Baş kategorilerinde gerçekleşti. Zaman zaman güreş arenasının dışına taşan yağlı pehlivanlar izleyenlerin heyecanlı anlar yaşamasına neden oldu.
Günün erken saatlerinde genç güreşçilerin sahaya çıktığı yağlı güreşlerin ardından akşam saatlerinde gerçekleşen baş güreşlerinde Kırkpınar başpehlivanlarından 12 sporcu kıspet giydi. Kırkpınar güreşleri öncesi Aydın"da bir araya gelen başpehlivanlardan Can Yıldız, Murat Boncuk, Yıldıray Yoksuk, Mesut Kızılboğa, Ali Gökçen, Şeref Atrata, Onur Şenel, Veli Eris, Hasan Asıleralp, Fatih Çoban ve Mehmet Eşerikli başpehlivanlık güreşleri öncesi Konuklu arenasında adeta kozlarını paylaştı.
Geç saatlere kadar devam eden güreşlerde Şenboy kategorisinde Necip Can Tokgöz, Minik2 kategorisinde İbrahim Anlatan, Minik1 kategorisinde Serkan Akkoyun, Tozkoparan kategorisinde Emre Muyar, Deste kategorisinde Hakan Aslan, Küçük Orta kategorisinde İsmail Dünra ve Büyük Orta kategorisinde ise Armağan Dolar birinci oldu. Büyük bir çekişmeye sahne olan Baş Altı kategorisinde Umurlu bölgesinden Faruk Davazlıoğlu ve Baş pehlivanlık müsabakasında da Mehmet Eşerikli rakiplerine üstünlük sağladı.