Geniş çerçevede özgürlüğün tanımlanması ile ilişkili iki kanunun Turgut Özal ve Süleyman Demirel döneminde anayasa mahkemesi tarafından reddine ilişkin gerekçeli bir karar olduğunu hatırlatan Akşener, hukuken bir boşluk olduğunu, bu nedenle yasağın da boşlukta olduğunu belirtti.

TBMM Başkan Vekili Akşener, 3 günlük Kahramanmaraş ziyaretinin son gününde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Akşener, üniversitelerdeki başörtüsü yasağıyla ilgili, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karardan sonra ne yapılacağına bakılması gerektiğini söyledi. Akşener, "Anayasa mahkemesinin ret olmayan karar verdiği takdirde 17'nci maddenin hayata geçirilmesi lazım ki çerçeve çizilebilsin" şeklinde konuştu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın ortaya koyduğu genelgenin rektörleri alan ve almayan noktasında suçlu olup olmadıkları meselesini ortadan kaldırdığını belirten Akşener, "Şimdi almayanlar genelgeye itiraz ettikleri için Danıştay'a gittiler. YÖK Başkanı'nın genelgesine uyanlar hukuken ita amirlerinin verdiği talimatlar doğrultusunda hareket ediyor. Fakat üniversitelerdeki yasak ne anayasayla ne de kanunla yasak değil aslında. Daha geniş çerçevede özgürlüğün tanımlanması ile ilişkili iki kanunun rahmetli Özal ve Demirel döneminde Anayasa Mahkemesi tarafından reddine ilişkin gerekçeli bir karar var. Bu ona dayandırılarak yapılan bir yasak. O açıdan orası hukuken boşlukta. Bu nedenle yasak da boşlukta kalıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin önünde çözülmesi gereken çok sayıda sorun olduğunu ifade eden Akşener, terörle mücadeleye kararlı bir şekilde devam edilmesi gerektiğini ancak, bunun yanında da işsizliğe mutlaka çare bulunulması ve üretimin artmasına yönelik yatırımlara hız verilmesi mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Pek çok gencin umutsuz olduğuna dikkat çeken Akşener, organize sanayi bölgelerinin bulunduğu illerde üretim konusunda büyük bir düşüş olduğunu vurguladı. Buna bağlı olarak zorunlu işçi çıkarılmaları olduğunu kaydeden Akşener, tedbir alınması gerektiğini belirtti.

Tüm bunların ekonomiyle alakalı olduğunu altını çizen Akşener, "Makro seviyede işler düzgün gidiyor olabilir ama halkın geniş kesimlerinde o kadar iyi görünmüyor. Vatandaş bunu söylüyor. Kahramanmaraş'ta beraber gezdik. 1 haftadır tümünde 40 liralık satış yapıp mağazasını kapatan esnaf gördük. Dolayısıyla gündemimiz ekonomi olmalı" diye konuştu.