Eyüp Sultan Camii’nde son zamanlarda namaz kılan kadınların çantalarının çalındığını öğrenen Güven Timi ekipleri, 1 buçuk ay düzenli olarak sürdürdükleri takibin sonunda düzenlediği operasyonda hırsızlık yapan kadını suç üstü yakalayarak gözaltına aldı. 

Eyüp Sultan Camii’nde son 2 aydır, kadınların namaz kıldığı bölümden çok sayıda çanta çalındığı bilgisine ulaşan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı A Bölgesi Güven Timi Ekipleri camiyi takibe aldı. Güven timi ekiplerinde görevli kadın polisler, başörtüsü takarak camide kadın için ayrılmış olan namaz kılma yerini 1 buçuk ay düzenli olarak izledi. Camiye giren-çıkan kadınları inceleyen polisler, Ayşenur Kuzey(33)’in sık sık camiye eli boş olarak gelip, farklı çantalarla çıktığını belirledi. Takibe alınan Kuzey’in, namaz kılan kadınların çocuklarını, "Evladım, namaz kılanın önünden geçmek günahtır. Ben çantamı şurada uttum. Onu bana getirirmisin" diyerek kandırdığı ve çocukların getirdiği çantaları çaldığı belirlendi. 

UYUŞTURUCU ALABİLMEK İÇİN ÇALIŞYORMUŞ 
Çaldığı çantaları caminin başka bir bölümünde, yanında getirdiği poşete koyarken yakalanan Kuzey, güven timi ekiplerince göz altına alınarak Eyüp Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Yapılan sorgulamasında Kuzey’in 1 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu, ayrıca 2 ayrı suçtan aramasının bulunduğu ve çok sayıda sabıkasının olduğu belirlendi. Ayşenur Kuzey’in polise verdiği ifadesinde uyuşturucu bağımlısı olduğu ve uyuşturucu alabilmek için camide namaz kılan kadınların çantalarını çaldığını söylediği belirtildi.(dha)