BAŞÖRTÜLÜ İLK DİZİ ATV'DEN

Atv’nin ekrana getireceği ‘Huzur Sokağı’ dizisinin alacağı reyting, 70’li yıllarda yazdıkları ‘islamcı’ kesim tarafından ilgiyle takip edilen Şule Yüksel Gençler’in günümüz televizyon izleyicisinde karşılığı olup olmadığını gösterecek. İş başarılı olursa ‘islamcı’, ‘maneviyatçı’ yazarların önü açılır

“Dizilerde neden hiç başörtülü kadın yok?” Yıllardır Kanal 7 ve Samanyolu TV dizilerinde başörtüsü takan karakterlerin başrolde olmasına rağmen bu eleştiri niye? Çünkü Kanal D, Atv, Show TV, Star TV ve Fox gibi yüksek reytingli kanalların dizilerinde yok başörtülü baş karakterler.

Artık bu eleştirilere kulak mı astılar, yoksa başka nedenden mi bilmiyorum, bu konuda ilk hamle atv’den geldi.

Şule Yüksel Şenler’in ‘Huzur Sokağı’ adlı eserinden Funda Çetin’in yazacağı senaryodaki karakterleri canlandıracak oyuncular; Selin Demiratar, Kutsi, Güven Hokna, Sinem Öztürk, Gökhan Mete, Nilgün Kasapbaşoğlu, Yeşim Salkım, Suavi Eren, Hakan Eratik, Toygun Ateş ve Fatma Karanfil.

Dizi için görüşme yapılan oyunculara söylenen o ki, “İki Numara’nın çok istediği bir dizi bu. Onun için uzun olacak ömrü.” Diziyle ilgili bir ipucu daha vereyim: Dizi başladığında başı açık olan önemli karakterler, ileride mecburen takacak başörtüsü.

Hikaye öyle çünkü.

Atv’nin ekrana getireceği bu dizinin alacağı reyting, 70’li yıllarda yazdıkları ‘islamcı’ kesim tarafından ilgiyle takip edilen Şule Yüksel Gençler’in günümüz televizyon izleyicisinde karşılığı olup olmadığını gösterecek.

Şayet bu iş başarılı olursa başta Şule Yüksel Gençler olmak üzere ‘islamcı’, ‘maneviyatçı’ yazarların önü açılır, aksi taktirde bu düzen böyle sürer.