Söke"de ders çalışan ablasının basmalı kurşun kalemini ağzına götüren Muhammet Poyraz Gür adlı 13 aylık bebeğin nefes borusuna kalemin ucundaki çıt çıt"lı basma mekanizmasının kapağı kaçtı.

Muhammet bebek Söke Devlet Hastanesi"nde başarılı bir operasyonla kurtarıldı.

Söke"de Çeltikçi Mahallesi"nde yaşayan Çiğdem-Mehmet Poyraz Gür çiftinin sekizinci sınıfa giden kızları Ümre Poyraz Gür, evlerinde ders çalışırken; 13 aylık kardeşi Muhammet emekleyerek ders çalışan ablasının yanına geldi.

Ablasının derse daldığı bir anda yerdeki basmalı kurşun kalemi alıp ağzına götüren Muhammet bebek, kalemini aldığını fark eden ablası kalemi geri aldığında kalemin çıt çıt"lı kapağının yerinde olmadığını fark etti.

Boğazına kalem kapağı kaçan minik Muhammet öksürmeye başladığında durumu hemen annesine bildiren ablasının uyarısı ile Gür ailesi nefes almakta güçlük çeken minik Muhammet"i Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Acil Servisi"ne yetiştirdiler.

Acil servis doktorlarının yanı sıra aralarında göğüs damar cerrahi uzmanı Gülsüm Gürses"in de bulunduğu, Kulak Burun Boğaz ve Çocuk Cerrahisi doktorları Muhammet"i kurtarabilmek için seferber oldular.

Minik bebeğin her geçen dakika durumu ağırlaşması acil serviste telaşın daha da artmasına neden olurken; Söke"deki doktorlar birlikte fikir birliği oluşturma çabası içerisine girdiler.

Doktolar, kendi çabalarının yanı sıra bir yandan da başta Adnan Menderes Üniversite Hastanesi olmak üzere çevredeki daha geniş donanımlı hastaneler ile görüştü.

Muhammet"in başka hastaneye sevk edilmesi riskli bulununca Söke Devlet Hastanesi Göğüs ve Damar Cerrahi uzmanı Dr. Gülsüm Gürses ve anestezi uzmanı Huriye Sarıkaya tüm riskleri göz önüne alarak minik Muhammet"e operasyon kararı aldılar.

Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonrası Muhammet bebeğin nefes borusunu tıkayan kurşun kalem basma mekanizması çıkartılırken, başta anne baba Çiğdem-Mehmet Poyraz Gür çifti olmak üzere yakınları, rahat bir nefes aldılar. 24 saat yoğun bakım servisinde gözetim altında tutulan minik Muhammet,adeta bir daha dünyaya gelirken Gür ailesi yavrularını kurtaran doktorlara teşekkür ettiler.

Hayatının en zor saatlerini yaşadığını dile getiren baba Mehmet Poyraz Gür; “Gece olduğundan hava ambulansını kullanamadık, acil serviste yaşanılan çaresizliğin ardında ameliyathanede geçen dakikalar, saniyeler bize yıllar gibi geldi. Doktorlarımızın çabası evladımızı geri getirdi” dedi.
Minik Muhammet"i kurtaran ekibin içinde yer alan Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Göğüs ve Damar Cerrahi uzmanı Gülsüm Gürses ise yaptığı açıklamada; “Solunum yolunu tamamen kapatan kapak minik yavru için çok büyük risk oluşturarak nefes almasına engel oldu. Önümüzde iki seçenek vardı. Minik Muhammet"i ya sevk edecektik ya da müdahale. Biz olası risklere rağmen müdahale etme hakkımızı kullanarak minik yavrumuzu hayata döndürdük. Muhammet Bebeğin hayata dönmesi ailesi ve yakınları kadar bizleri de mutlu etti” şeklinde konuştu.