Basma modası sadece podyumda değil televizyon dizilerinde de sıkça görülmeye başlandı. Köylü kızı rolü ile basmasını giyerek ekrana sıçrayan ünlü isimlerin sayısı hiç de az değil. Modayı Hanımın Çiftliği dizisindeki Güllü rolü ile Özgü Namal başlattı. Hırçın, inatçı ve güzel Güllü'yü canlandıran Özgü Namal Adana'daki çekimlerde üzerinden basmasını çıkarmıyor. 'Hiçbir sette bu kadar rahat etmedim. Basma güzellik kaygısı olmadan kadına kendini rahat hissettiriyor. O dönemin kıyafeti de buydu. Ben halimden çok memnunum' dedi. Show TV'de yayınlanacak 'Bu Kalp Seni Unutur mu' adlı dizide solcu bir genç kızı canlandıran Berrak Tüzünataç da basmalı ekran güzelleri arasında yer aldı. Bugüne kadar rol aldığı yapımlarda düzgün fiziği ve güzelliği ön plana çıkarılan Tüzünataç, yaralı yüzü ve basması ile bu kez oyunculuğunu konuşturmaya kararlı.

Basmamı giyerim, üzümümü toplarım!
'Kıskıvrak' adlı klibine doğayla iç içe klip çeken Sibel Can basmasını adeta sahne kıyafeti gibi kullandı. Derin bacak yırtmacını açarak üzüm toplayan Can, bir üzüm bağında, hasat yaptı ve üzüm ezdi. Çekimler sırasında çok eğlendiğini söyleyen sanatçı 'Bu klip çekimleri benim için terapi gibi oldu. Bu güzel ortamda, doğayla iç içe stres attım' dedi.

Nehir Mardin fistanı giyiyor
'Aşk Bir Hayal' dizisinde aşiret reisinin kızını canlandıran Erdoğan, yöresel kıyafetlerle kamera karşısına çıkıyor. Rolü için sadece kıyafetlerini değil kaşlarını ve saçlarını da değiştiren güzel oyuncu, kaşlarını almayarak tam bir Anadolu kızı görüntüsüne kavuştu.

Özgü'nün varisi Duygu mu?
'Kış Masalı' dizisinde Cemal Hünal ile başrolü paylaşan Duygu Yetiş, Annem dizisindeki ergenlik çağındaki Gonca'dan sıyrılıp genç bir kadın olarak karşımıza çıkıyor. Üzerinde basma olmasına rağmen duru güzelliğini gözler önüne seren Yetiş, Özgü Namal'a olan benzerliği ile dikkat çekiyor./akşam