Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou'yu ziyaret etti.
Beraberinde Yönetim Kurulu üyesi Kerem Öden ile Skolarikou'yu makamında ziyaret eden Pekgüzel, Skolarikou'yu mayıs ayında Aydın'da ağırladıklarını, şimdi de iade-i ziyarette bulunduklarını söyledi.
Başkonsolos Skolarikou'nun Aydın ziyareti sırasında, Sanayi Odası üyelerine vize kolaylığı sağlanmasına yönelik bir protokol imzalandığını hatırlatan Pekgüzel, mayıs ayından bu yana çok sayıda üyenin bu protokolden yararlanarak ziyaretler gerçekleştirdiğini kaydetti.
Pekgüzel, söz konusu ziyaretlerin, yalnızca oda üyelerinin Yunan kültürünü daha iyi tanımalarına yardımcı olmadığını, aynı zamanda çok sayıda iş bağlantısı da kurulduğunu ifade ederek, 10 kadar firmanın, ziyaretlerin ardından Yunanistan ile iş bağlantısına başladığını kaydetti. Pekgüzel, coğrafi yakınlık nedeniyle özellikle Yunan adalarına büyük önem verdiklerini söyledi ve vize konusundaki yardımları için Skolarikou nezdinde Yunanistan Başkonsolosluğuna teşekkür ettiklerini söyledi.
Başkonsolos Skolarikou da Aydın Sanayi Odası temsilcilerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Başkonsolosluğun vize konusunda sağladığı kolaylıkların süreceğini kaydetti.
Ziyaretlerle birlikte ticari ve kültürel ilişkilerin artarak daha iyiye gideceğini söyleyen Başkonsolos Skolarikou, Aydın Sanayi Odasının 2009'da yapacağı Genel Kurula da katılacağını belirtti.