Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da şu sıralarda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştüğü öğrenildi. Reuters'a konuşan Türk hükümet yetkilileri "Militanlar Türk Başkonsolosluğu'nu ele geçirdi" ifadelerini kulllandı. Ajansa konuşan iki hükümet kaynağı, içerideki konsolosluk çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bir başka hükümet yetkilisi de "Konsolosluk personelimizin güvenliğini sağlamak için Musul'daki belli militan gruplarla doğrudan temasa geçildi" dedi.


AFP'ye konuşan bir emniyet yetkilisi de IŞİD'in Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil 25 kişiyi kaçırdığını söyledi. İsmi açıklanmayan bir albay, "IŞİD üyeleri Türk Başkonsolos ve korumaları ile yardımcıları dahil 25 kişiyi kaçırdı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da şu sıralarda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştüğü öğrenildi.

Türk Dışişleri yetkilileri bu konuda kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını ve konunun araştırıldığını söyledi.

Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) yakın basın kuruluşları ise Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın çalışanları bina dışına kaçırdığını ve can güvenliklerinin tehlikede olmadığını öne sürdü.
'BAZI ÇALIŞANLAR GÖTÜRÜLDÜ'
Bir diğer iddia da Musul Eyalet Meclisi Başkanı Beşar Kiki'den geldi. Kürdistan TV'ye canlı bağlanan Kiki, "IŞİD Türk Başkonsolosluğu'na öğle saatlerinde saldırdı. Bir grup konsolosluk çalışanı esir olarak binadan ayrıldı. Türk Başkonsolosu sık sık Musul Valiliği'ne gidip gelen biriydi" bilgisini verdi.

'TÜM ÇALIŞANLAR ALIKONDU'
Irak Türkmen Cephesi sözcüsü Ali Mehdi ise Musul Başkonsolosluğu'ndaki Türk personelin IŞİD militanları tarafından alıkonduğunu söyledi.

Sosyal medyada ise 17 Temmuz semtindeki konsolosluk binasının yağmalandığı iddiaları dolaşıyor.

Dışişleri'nden ilk açıklama!

IŞİD'in Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunda olduğu iddiasına Dışişleri Bakanlığı 'inceleniyor' olarak yanıt verdi.