Tunceli'de halı sahadaki polis memurlarına yönelik PKK saldırısında şehit olan başkomiser Cem Kerman'ın, saldırı anında yere düşen eşinin yanına gitmeye çalışırken vurulduğu ortaya çıktı.
 
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, saldırıda yaralanan polis memurlarını ziyaret etti.
 
Ziyarette, yaralı polis memurlarından biri saldırı anında yaşananları anlattı ve şehit başkomiser Cem Kerman'ın saldırı anında düşen eşinin yanına gitmeye çalışırken vurulduğunu söyledi.
 
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, şehit olan komiser Cem Kerman ile öğretmen eşi Dilay Turan Kerman için Malatya'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Tunceli'ye gitti ve Vali Mustafa Taşkesen ile birlikte yaralı polislerin tedavi olduğu Tunceli Devlet Hastanesine geçti.
 
Kılıçlar'ın burada sohbet ettiği yaralı polis memuru, şehit olan başkomiserle ilgili şunları söyledi:
 
''O biraz eşinden dolayı şey oldu. Eşi halı sahanın girişindeydi, maç seyrediyordu. Eşi düşünce ben kalkmadım ama o kalktı, sürünerek gitmeye çalıştı. Zaten onlar da hareket edene şey yapıyorlardı. Öyle olunca da, kalkınca da şey yaptı yani. Eşini görünce biraz panik oldu.''
 
EL BOMBASINI POLİS ENGELLEMİŞ 
Bu arada Vali Taşkesen'den bir ayrıntı geldi. Vali, olay anında teröristlerden birinin halı sahaya el bombası atmak istediğini, bir polis memurunun müdahalesi üzerine teröristin bombayı atamadan olay yerinden kaçtığı bilgisini verdi.
 
YARALILARIN DURUMU İYİ 
Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, hastane ziyareti sonrası bir gazetecinin ''Olayın oluş şekliyle ilgili bir açıklamanız olacak mı? Şu anki yaralıların durumu nasıl?'' şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi: ''Yaralılarımızın durumu gayet iyi. Hayati tehlikesi olan hiçbir yaralımız yok. Ona çok seviniyoruz. Onun dışında olayın oluş şekliyle ilgili açıklama yapmama gerek yok arkadaşlar'' dedi.
 
Vali Taşkesen'in bu sırada ''Olay yerine gidiyoruz zaten'' demesi üzerine Kılıçlar, devamında ''Biz de öğreneceğiz. İnceliyoruz, bakıyoruz. Ama sevindiğimiz, yaralılarımızın hepsi gayet iyi'' şeklinde konuştu.
 
Kılıçlar, ''Gözaltılar ve faillerle ilgili bir açıklama yapacak mısınız?'' şeklindeki soruyu ''Onlarla ilgili bir şey söylemeye gerek yok arkadaşlar'' diye cevap verdi.
 
YARALI POLİS SAMSUN'DA 
Öte yandan saldırıda yaralanan polis memuru Sezgin Usta, hava ambulansı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi.
 
Ordu'nun Ulubey ilçesi nüfusuna kayıtlı Usta'nın evli ve bir kız çocuk babası, 13 yıllık polis memuru olduğu öğrenildi. Akrabaları yaralı polis memurunun ailesine yakın olduğu için Samsun'a getirildiğini söyledi.
 
Doktorlar Usta'nın bilincinin açık olduğunu, karnından yaralanan ve kurşun çekirdeği omuriliğine saplanan polis memurunun ameliyata alınacağını söyledi.