CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Canalioğlu baskının olumsuz sonuç vereceğini belirterek oyların İzmir'de fırlayacağını iddia etti.

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu İzmir Belediyelerine yapılan baskını sert dille eleştirdi.

Baskının seçim öncesi CHP'yi kamuoyununda yıpratma amacı taşıdığını ileri süren Canalioğlu bu duruma alışık olduklarını belirterek, "Müfettişlerle artık mesai arkadaşı olduk" dedi.

Yapılan baskının CHP'nin oy oranlarını arttırmaya yarayacağını söyleyen Canalioğlu iddialı bir de tahmin de bulundu. Canalioğlu, "İzmir'de oyumuzu yüzde 70'lerde bekliyorduk şimdi ise 85'lere çıkar" dedi.

Seçim öncesine denk gelmesi nedeniyle tartışma konusu olan İzmir belediyelerine mali polis baskınını CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu'yla konuştuk.

MÜFETTİŞLERLE MESAİ ARKADAŞIYIZ!

Baskını "AKP'nin belediyelerimize yönelik baskısı" olarak yorumlayan Canalioğlu, "Bekliyorduk" diyerek şunları söyledi:

"AKP'nin belediyelerimize yönelik bugüne kadar yaptığı baskının bir yenisi. Bunların karşısında bir şey bulamayacaklar. Belediyelerimize güveniyoruz. Yasa dışı iş ve uygulama olduğunu düşünmüyoruz. Amaç CHP'yi kamuoyu karşısında yıpratmak. Ben belediye başkanı olduğum süreçte de çok yaşadım. O kadar çok müfettiş geldi ki mesai arkadaşı olduk onlarla. Sürekli açık aradılar. Alışığız."

YOLSUZLUĞUN YANINDA YER ALMAYIZ

Belediyemize güvenimiz tam dese de Canalioğlu inceleme sonrasında bir hukuk dışı sonuçla karşılaşılmasına karşı da hazırlıklı. CHP olarak yolsuzluk ve usulsüzlüklere karşı olduklarını anlatan Canalioğlu, "Eğer çıkarsa böyle bir şey bunun karşısında da dururuz. Biz şeffaf, halka hesap veren bir belediyecilikten yanayız. Yolsuzluğun yanında olmayız. Ancak böyle bir sonuç çıkacağına inanmıyoruz" dedi.

BAKAN GÜNAY'IN SÖZLERİ

Seçim öncesi CHP'li İzmir belediyelerine yönelik baskın kabineden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da tepkisini çekmişti. Canalioğlu'na olayın zamanlamasını doğru bulmayan Günay'ın açıklamalarını da hatırlattı. Canalioğlu, "Aklın yolu bir. Bir şey yanlış ve usulsüzse bunu söyleme erdemine sahip olunması güzel. Bunu yapmamak siyasi etiğe uymazdı" dedi.

İZMİR OYLARI FIRLAR

Canailoğlu yapılan mali baskının CHP'nin İzmir'deki oylarını nasıl etkileyeceği sorusuna ise iddialı bir yanıt verdi. Canalioğlu, "İzmir'deki oylarımız yüzde 70'lerde. Bu oy yüzde 85 olur. Asılsız olduğunu kamuoyu biliyor" dedi.

Nergis DEMİRKAYA/İNTERNETHABER