Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, NATO'nun füze kalkanının Türkiye'de kurulmak istenmesini ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde maket füzelerle protesto etti.

Başkent"in Sakarya Caddesi'nde, davul ve zil eşliğinde, hazırladıkları maket füzelerle, hükümet ve ABD aleyhinde sloganlar atan grup, büyükelçiliğin karşısındaki John F. Kennedy Caddesi'nde toplandı. TGB Genel Başkanı İlker Yücel, burada yaptığı açıklamada, füzelerin İran'a karşı kullanılacağını iddia etti ve füze kalkanının kurulması konusunda çalışmalar yürüten hükümete tepki gösterdi.

Yaptıkları açıklamanın ardından maket füzelerle ABD Büyükelçiliği'nin önüne gitmek isteyen eylemcilere, güvenlik nedeniyle izin verilmedi. Polisle bir süre pazarlık yapan öğrenciler, elçilik önüne gitmek ve sonrasında maketleri elçiliğe doğru fırlatmak için izin alamayınca, hazırladıkları karton füzeleri çevik kuvvet barikatının önünde yere attı.

Eylem tamamlandıktan sonra toplu halde geri dönmek isteyen eylemciler, polis tarafından engellenince kaldırımdan yürüyerek dağıldılar.