Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, "Zeynep" takma adını kullanan Natallia L. (26) isimli Ukrayna uyruklu kadının fuhuşa aracılık yaptığını tespit etti. Müşteri gibi davranan polis, Natallia L. ile irtibata geçerek kendilerine 3 kadın ayarlamasını istedi. Polis, kadın başına 200 TL'ye anlaştığı Natallia L. (26), ve yine Ukrayna uyruklu Liudmyla K. (29) ve İnna B. (23) ile Çankaya'daki bir otelde buluştu. Polis, burada toplam 600 TL'yi Natallia L.'ye verdikten sonra fuhuş yaptıkları gerekçesiyle kadınları gözaltına aldı.
 
 
HIV tespit edildi
 
Emniyete götürülmeden sağlık kontrolünden geçirilen kadınlardan "Zeynep" takma adını kullanan Natallia L. ve Liudmyla K.'nın HIV virüsü taşıdığı tespit edildi. Yaklaşık 1 yıldır Türkiye'de kaçak olarak çalıştığı belirlenen kadınların, bu süre içerisinde çok sayıda erkekle birlikte olduğu öğrenildi. Kadınlar daha sonra sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.
 
Emniyet yetkilileri, kadınlarla birlikte olanların, en kısa süre içinde bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini söyledi.