DİYARBAKIR'da, kendisini terk edip İstanbul'a giden ve pişman olduktan sonra otobüsle dönen nikahsız eşi 20 yaşındaki Zeynep Ünal'ı otogarda tabancayla kurşun yağmuruna tutarak öldüren 25 yaşındaki Ercüment Yurt, polisteki sorgusunun ardından bugün Adliyeye sevk edildi. Yurt, verdiği ifadede, “Bana başka birisiyle ilişkisi olduğunu ve bu kişiyle birlikte olduğunu söyledi. Bunun üzerine ben de öldürdüm” dedi.

Ercüment Yurt, 4 yıl önce Zeynep Ünal ile dini nikahla evlendi. İddiaya göre, çocukları olmayan çift arasında sık sık yaşanan tartışmalar üzerine Zeynep Ünal, evi terk edip İstanbul'daki yakınlarının yakına gitti. Yakınlarının araya girmesi üzerine evine dönen Ünal, tartışmalar sürünce, 6 ay önce yine evini terk ederek İstanbul'a gitti. Daha sonra yine Diyerbakır'a dönmek isteyen Ünal, önceki gün otobüse bindi. Eşi Zeynep Ünal'ın Diyarbakır'a geleceğini öğrenen Ercüment Yurt, onu otogarda beklemeye başladı. Ercüment Yurt, dün saat 13.00 sıralarında otogarda otobüsten inen ve valizlerini bekleyen Zeynep Ünal'a tabancayla 14 el ateş etti. Vücuduna 10 kurşun isabet eden Ünal, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Otogarda saldırının ardından cesedin başında bekleyen Ercüment Yurt, polis tarafından gözaltına alındı. Yurt, polisteki ifadesinde, eşini başka biriyle ilişkisi olduğu için öldürdüğünü söyleyerek, “Bana başka birisiyle ilişkisi olduğunu ve bu kişiyle birlikte olduğunu söyledi. Bunun üzerine ben de öldürdüm” dedi. Yurt, polisteki soruşturmasının ardından bugün Adliye'ye sevk edildi.

Vücuduna isabet eden 10 kurşunla yaşamını yitiren Zeynep Ünal'ın cesedi, Diyarbakır Devlet Hastanesi morgundan henüz alınmadı./milliyet