Kuşadası eski ve mevcut belediye başkanları arasında söz düellosunu konuşuyor, Yerel seçim tarihi yaklaştıkça Kuşadası"ndaki siyasi tansiyon giderek yükselirken, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile eski Kuşadası Belediye Başkanı Engin Berberoğlu arasındaki söz duellosu ilçedeki siyasi gerilimi iyice tırmandırdı. Belediye Başkanı Akdoğan"ın Berberoğlu"nun seçimlerde şansının bulunmadığını ve kendisine rakip olamayacağını kaydererek, seçimlerin kendisiyle CHP adayı M. Esat Altungün arasında geçeceğini belirten açıklamasına Berberoğlu"ndan cevap eldi. Berberoğlu, “Akdoğan önce kendine parti bulsun ve aday olmayı becersin, ondan sonra konuşsun” dedi.
Kuşadası"nda siyasi tansiyonu yükselten söz düellosu Kuşadası"nın AK Partili Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"ın, bu dönem DSP"den belediye başkan adayı olan eski Kuşadası Belediye Başkanı Engin Berberoğlu"na yönelik sözleriyle başladı. Açıklamasında Berberoğlu"nun değiştirmediği parti kalmadığını ileri süren Akdoğan, “Bu seçimlerde de adayım. Üçüncü kez seçilerek Kuşadası"nda bir rekor kıracağım. Engin Berberoğlu bana rakip bile olamaz. Değiştirmediği parti kalmadı, en son çaresiz kalınca DSP"ye girdi. Kendisi de ifade ediyor. Siyasi partiler benim için araçtır diye. Kadrosunu yenilerken bile onu sırtından sürekli hançerleyenlerle şimdi birlikte olmaya çalışması son derece manidardır. Berberoğlu"nun DSP"den aday olması benim ekmeğime yağ sürdü. Benim rakibim olacak kişi CHP"nin adayı olarak çıkacak kişidir. Engin Berberoğlu"nun hatalı çıkışı nedeniyle rakip olarak görmüyorum. Seçimin benimle ve CHP"nin ilçe başkanı M. Esat Altungün arasında geçeceğini tahmin ediyorum” diye konuştu..
Akdoğan"ın Berberoğlu"nu rakip olarak görmediğini ileri süren açıklamasına cevap gecikmedi. Yazılı bir açıklama yapan Kuşadası eski Belediye Başkanı ve DSP Belediye Başkan Adayı Engin Berberoğlu, Akdoğan"ın şu anki partisi AK Parti"den aday olamayacağını ileri sürerek, “Akdoğan önce kendisine parti bulsun, aday olmayı becersin, ondan sonra konuşsun. Akdoğan, AK Parti"den bir kez daha aday olamayacağını anlayınca kendine göre diğer partilerin adaylarıyla ilgili kurgular yapıyor ve kamuoyuna kazanma şansı olduğunu lanse etmek istiyor” dedi. Akdoğan"ın, “Benim rakibim değil” dediği Engin Berberoğlu, “Başkan, önce aday olacağı partiyi söylesin, ondan sonra diğer adaylar hakkında konuşsun. Kuşadası halkının artık bu tür yanıltıcı ve şaşırtmaya yönelik taktiklere karnı tok. Yargıyla, bürokrasiyle, kendi parti teşkilatlarıyla sürekli başı dertte olan, halktan tamamen kopan, kanunsuz ve şaibeli işlemleri nedeniyle aldığı hapis cezalarıyla boğazına kadar batmış olan bu sözde siyasetçinin bol keseden attığı yalanlarını kaale almıyorum. Biz işimize bakıyoruz. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Adayı olduğum DSP"ye binlerce yeni üye kaydoldu. Biz, Kuşadamıza hizmet üretmek için, Akdoğan ise yıllarca yaptığı gibi lâf üretmek için görev istiyor. Seçim sandıkları, kimin kime rakip olamayacağını, kimin şanslı olduğunu gösterecek” şeklinde konuştu.
10 yıllık başkanlık dönemlerinde Kuşadası"na kazandırdığı eserleriyle hâla dimdik ayakta olduğunu belirten Berberoğlu, “Gelişmelere baktığımızda Akdoğan"ın, AK Parti"den aday olmak için tam bir kaos içinde olduğunu görüyoruz. Onun, prensipte anlaştığı Demokrat Parti"den aday olmasını bekliyorum. Olsun da, boyunun ölçüsünü alsın. Ben, geçen seçimde sosyal demokrat bir siyasetçi olarak, sağ bir parti olan Doğru Yol Partisinden aday oldum ve 8 bin oy aldım. Akdoğan da Demokrat Parti"den aday olduğu takdirde ne kadar oy olacağını çok merak ediyorum” dedi.
Kuşadası"nda AK Parti"den aday olmak isteyen 11 aday adayı olduğunu söyleyen Akdoğan"ın bu sözlerinin doğruyu yansıtmadığını belirten DSP Adayı Engin Berberoğlu, “Akdoğan"ın, AKParti genel merkezi ve taşra teşkilatlarıyla olan diyalog kopukluğunu herkes biliyor. Kuşadası"ndan 11 aday adayı olduğu şeklindeki sözleri ise AK Parti ilçe başkanının sözleriyle de çelişiyor. Aslında bu konuda hiçbir şey bilmiyor. Kendisinin parti teşkilatında olan bitenlerden haberi olduğu izlenimini yaratarak AK Parti üst düzey kademelerine mesaj göndermek istiyor. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde partisinin tüm çağrılarına rağmen AK Parti binasına dahi uğramayan, seçim çalışmalarına hiç katkı sağlamayan Akdoğan, AK Parti"den aday gösterilmeme olasılığının çok yüksek olduğunu kendisi de biliyor. Fuat Akdoğan, önce çeşitli suçlardan aldığı, ertelenen 30 aylık hapis cezalarından ve halen görevi kötüye kullanmaktan yargılandığı davalardan aklansın ve önce aday olsun, ondan sonra başka adaylar hakkında ahkam kessin” ifadelerini kullandı.