Koçarlı, Nazilli, Buharkent ve Söke ilçelerinde yapılan bölgesel toplantıların ardından Aydın merkez ve köylerindeki Çiftçi Malları Koruma Dernekleri ve köy muhtarlarına yönelik olarak Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu"nda düzenlenen toplantıya Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Mustafa Aslan, Çiftçi Malları Koruma Derneği başkanları ve köy muhtarları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, geçmiş dönemde Çiftçi Malları Koruma Kanunun uygulaması konusunda ciddi zorluklar çekildiğini anımsattı. Bu konuda yanlış uygulama ve suistimallarden dolayı sorun yaşandığı ve bu konuların savcılıklara kadar intikal ettiğini hatırlatan Öztürk, “Tarım İl Müdürlüğü olarak bu konuda Murakıba Heyetimizle uygulamaların doğru bir şekilde yapılması için çalışmalar yürütüyoruz. Derneklerin faaliyetlerini ve personel alınlarını kontrol ediyoruz. Basit bir kanun gibi görünse de nasıl defter tutulur, nelerden para alınır, nelerden alınmaz ve nasıl cezalar kesilir bunların iyi bilinmesi gerekiyor. Geçmişte hiç alakası olmayan kalemlerden yapılmaması gereken harcamalar yapılmış. Bunlarda daha sonra sorunlara neden oldu. Başarıyla devir aldığınız bu görevi alnınızın akıyla tamamlayabilmeniz için birlikte hareket etmeliyiz” dedi.
Zeytincilik Islahı ve Korunması Kanunu"nda Türkiye"de tek bir türe özgü olarak çıkarılan ilk kanun olduğuna işaret eden Sadettin Öztürk, ülke ekonomisi için hayati önem taşıyan zeytinciliğin gelişmesi için bu kanunun iyi bilinmesi ve bu kapsamda bilinçli tarım yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Mustafa Aslan da, Aydın"ın tarım potansiyeli yoğun olan illerin başında geldiğine işaret ederek, “Çiftçi Malları Koruma Kanunu ile Zeytin Islahı ve Korunması hakkındaki kanunların çok iyi bilinmesinde fayda olduğuna inanılmaktadır. Bu amaçla; Mart ayında yapılan yerel seçimlerin ardından ilimizde görev yapan Çiftçi Malları Koruma Derneği başkanları, köy muhtarları ve azalarının yenilenmesi sonucu 4081 sayılı Çiftçi Malları Koruma Kanunu ile 3573 sayılı Zeytin Islahı ve Korunması hakkındaki kanunun tanıtılması için Tarım İl Müdürlüğümüz Destekleme Şube Müdürlüğü tarafından il bazında eğitim toplantıları düzenlenmiştir. Daha önce Koçarlı, Nazilli, Buharkent ve Söke ilçelerinde yapılan bölgesel toplantıların ardından Aydın merkeze yapılan 5"inci toplantıyla eğitim programımızı tamamlıyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürlüğü teknikerlerinden İsmail Özmen tarafından katılımcılara 4081 sayılı Çiftçi Malları Koruma Kanunu ile 3573 sayılı Zeytin Islahı ve Korunması hakkındaki kanunların içeriği ve kapsama alanları hakkında bilgiler verildi.