Germencik Ziraat Odası eski yönetim kurulu üyelerinden Rasim Peker'in şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında odanın defterlerine ve mali kayıtlarına el konuldu. Olayı doğrulayan Germencik Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arslan, yasa gereği konu soruşturmada olduğu için konuşmayacağını, ancak her türlü hesabı vermeye hazır olduklarını söyledi.
Edinilen bilgiye göre, yönetim kurulu üyeliğinden düşürüldüğü öğrenilen R.P. oda imkanlarının ve oda gelirlerinin usulsüz kullanıldığı iddiasıyla Germencik Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arslan hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Bunun üzerine açılan soruşturmada Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla polis tarafından, oda defterleri ile faturalara el konuldu.
Yönetim kurulu üyeliğinin 'Üst üste toplantılara katılmadığı' gerekçesiyle düşürüldüğünü belirten Rasim Peker, bu konuda da usulsüzlük yapıldığını iddia ederek “Suç duyurusunda bulunduktan sonra benden habersiz yapılan toplantılara katılmadığım gerekçesiyle üyeliğim de düşürülmüş. İddialarım odanın harcamaları ile ilgili faturalar, belgeler, banka hesapları ve defterler incelendikten sonra ortaya çıkacaktır” dedi.
Germencik Ziraat Odası Başkanı Ali Arslan ise, herkesin çeşitli iddialarda bulunabileceğini ve herkese de hesap vermeye hazır olduklarını belirterek, yasa gereği soruşturma devam ettiği için bu konuda açıklama yapamayacağını söyledi. Aslan, soruşturma tamamlandıktan sonra geniş kapsamlı açıklama yapacağını kaydetti.