BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlerde yola devam edeceği 18 il belediye başkan adayını alfabetik sıraya göre açıkladığı sırada adını atladığı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şoke oldu. İsmi okunduktan sonra büyük sevinç yaşadığını söyleyen Yılmaz, "Salonda ismim atlanınca şoke oldum. O an hiç bir şey düşünemedim" dedi.

Ankara'da Altındağ Spor Salonu'nda, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde yola devam edeceği 18 ilin belediye başkan adayını açıklayan Başbakan Erdoğan, başkan adaylarını alfabetik sıraya göre açıklarken, Bilecik'in ardından Bolu'yu atlayarak Burdur belediye başkan adayını açıkladı. Sivas'ı da açıklayan Başbakan Erdoğan, bir ili açıklamayı unuttuğunu söyleyerek Bolu Belediye Başkan Adayı Alaattin Yılmaz ile Seben, Kıbrıscık ve Mudurnu ilçelerinin adaylarını açıkladı.

Salonda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, isminin unutulması üzerine şoke olduğunu belirtti. Yılmaz o an neler hissettiğini şöyle anlattı:

"O an hiç bir şey düşünemedim. Bir an şok yaşadım. Ancak diğer illerin belediye başkan adayları açıklanırken bunun doğal olduğunu düşündüm. 'Benimle yola devam edilmeyebilir' diye düşündüm. Herşeyi olağan karşılamasını bilmek gerekiyor. Sonradan yanlışlık yapıldığını düşünerek kendimi rahatlatmaya çalıştım. İsmim okunduğunda da yaşadığım şok yerini büyük bir sevince bıraktı"