Makam aracını belediye oto parkına çekerek gündelik Belediyenin işlerini takip etmek üzere artık bundan sonra Belde içerisinde deve ile işlerini göreceğini belirten Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, "Petrol fiyatları tavan yaptı. Belediyemiz araçları ve benim makam aracı olmak üzere ay

içerisinde binlerce lira mazot veya benzin kullanıyoruz. Bunun altından kalkmak hayli zorlaştı. Petrol istasyonlarına ödeme yapamaz duruma geldik. Bende bundan sonra Belde içerisinde Belediyemizin işlerini deve ile takip edeceğim. Bundan sonra makam aracım deve olacak" dedi.

Belediye binası önünde yeni makam aracı deveye binen Başkan Uslu deve üzerinde beldede denetim yaparken, telefonla çalışanlara emir yağdırdı. Hem kendisine hem de zabıta memurlarına birer makam aracı olarak deve aldıklarını kaydeden Başkan Hasan Uslu, adrese dayalı nüfus sistemi ile özellikle sahil belediyelerine ayrılan payların düştüğünü ve iş yapamaz duruma geldiklerini belirterek, "Para yok, ne petrol alabiliyoruz ne de çöp toplayabiliyoruz. Böyle giderse yakında kapıya kilit vururuz. Dört bir yanı da salgın hastalıklar saracak" diye konuştu.

Uslu, özellikle yazlık konutların yoğun olduğu bölgelerde belediye başkanlarının perişan olduğunu ve "belediyecilik oynadıklarını" belirterek, merkezi hükümetin soruna acil çare bulması gerektiğini kaydetti. Uslu, bu politika ile Türk turizminin de balta yiyeceğini belirtti.

Develerin bakımının kolay olduğunu yem masraflarının çok olmadığını belirten Başkan Uslu, "Aylık makam aracımızın gideri yüksek ancak deveye harcayacağımız para daha azdır. Bunun hesabını yaparak Belde içerisinde ve sahillerimizin denetiminde makam aracımız deve olacaktır" dedi.

Adrese dayalı nüfus sisteminin küçük belediyeleri çok zor duruma soktuğunu anlatan Uslu, "Biz, zaten tatil yörelerindeki belediye başkanları olarak büyük sıkıntı yaşıyorduk. Bize kış nüfusuna göre aktarılan para ile yaz aylarında çok büyük kitlelere hizmet götürme sıkıntısı çekiyorduk. Adresi dayalı nüfus sistemi ile iyiden iyiye daraldık. Adrese dayalı nüfus sisteminden önce Atakent'in 15 bin nüfusu vardı. Bu nüfusa göre aktarılan kaynakla yaz aylarında hizmet vermekte zorlanıyorduk. Yeni nüfus sistemi ile nüfusumuz 5 bine indi. Yani, eski nüfusumuzun üçte biri kadar bir nüfusa sahip olduk" diye konuştu.

Nüfustaki azalma ile birlikte Belediyeye gelen gelirlerinin düştüğünü belirten Hasan Uslu, şunları söyledi:

"Eski nüfusa göre 300 bin lira para gelmesi gerekirken, bugün 90 bin lira alıyoruz. Biz, 300 bin lira ile hizmet götürmekte zorlanırken ve gelirlerimizin artmasını beklerken, bir anda büyük bir gelir kaybına uğradık. Daha önce nüfusumuz 15 bin olarak görünüyordu. O zaman da büyük sıkıntı çekiyorduk. Siz de takdir edersiniz ki, 50 bin konut olan bir yerde özellikle yaz aylarında 15 bin insan yaşamaz. Bize 15 bin nüfusa göre verilen para da yetmiyordu. Nüfus düşünce şimdi gerçekten tam bir cendere içine girdik. Karşı karşıya kaldığımız sıkıntılar anlatılabilecek gibi değil. Kelimenin tam anlamı ile perişanız. Yazın 300 bin kişiye 90 bin lira ile hizmet götürmeye çalışıyoruz. Maaş mı vereyim, sigortayı mı yatırayım, petrol parası mı vereyim anlamadım gitti. Yinede her şeye rağmen Herkesi Beldemizde tatil yapmaya davet ediyorum".