CHP ve MHP’lileri salonu terk etme çağrısında bulunan Güleç, konunun devam etmesi halinde Meclisi tatil edeceğini açıkladı.
Meclis toplantılarına verdiği önem ile bilinen Aydın İl genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, daha öncede defalarca İl Genel Meclisi üyelerini toplantı salonuna zamanında gelmeleri konusunda uyarmıştı. Mazereti olmayan tüm üyelerin yoklama anında meclis salonunda hazır bulunmalarını isteyen Güleç, geç kalmayı alışkanlık haline getiren üyeleri titiz davranmaları konusunda ikaz etmişti.
Son olarak İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarında çoğunluğu AK Parti grubundan oluşan üyelerin toplantı esnasında salondan çıkmasına sinirlenen İl Genel Meclisi Başkanı Güleç, daha öncede toplantıya zamanında gelinmesi ve toplantı sonuna kadar gündem maddelerini takip etmeleri konusundaki uyarısını yineledi. Meclis üyelerinin sigara veya çay içme gibi bahanelerle toplantı esnasında salondan çıkmasının yanlış olduğunu savunan Güleç, İl Genel Meclisi toplantılarında aynı sorunun sıkça yaşadığını belirterek, “Çoğunluğu AK Parti grubundan olan arkadaşlarımız toplantı devam ederken salondan ayrılmayı adet haline getirdi. CHP ve MHP grubunda bulunan arkadaşlarımdan bir şey rica edeceğim. Toplantıyı bırakıp dışarıya çıkan AK Parti’li Meclis üyelerinin ardından salonda 5 AK Parti’li kalınca lütfen sizde salonu terk edin ve bende meclisi tatil edeyim” diye konuştu.
Meclis Başkanı Güleç’in bu sert sözlerinin ardından İl Genel Meclisi salonunda bir anda büyük bir sessizlik oluştu. Meclis salonunda kısa süren sessizliğin ardından, meclis toplantısı sona erdi.