Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün; Aydın merkezde yıllardır tamamlanması beklenen Bedesten Çarşısı"nın sonunda tamamlandığını ancak bir takım sorunları da beraberinde getirdiğini iddia etti. Çarşısının bir bölünün meslek yüksek okulu olması için Adnan Menderes Üniversitesi"ne devredildiğine işaret eden Algün, öğrencilerin burada nasıl laboratuar ve atölye dersleri tapacağının merak konusu olduğunu belirtti.
Bedesten Çarşısı"nın yapımında çok geç kalındığına işaret eden Süleyman Algün, bu iş merkezinin 15-20 yirmi yıl önce yapılmış olması halinde bugün Aydın"a ithal olarak gelen büyük alışveriş merkezlerinin çoğunun olmayacağını ileri sürdü. Bu geç kalınmışlık nedeniyle Bedesten Çarşısı"nın önce Bağ-Kur İl Müdürlüğüne verilmeye çalışıldığını hatırlatan Algün, daha sonra binanın bir bölümünün ADÜ"ye devredildiğini kaydetti. Ülkemizde mesleki eğitimdeki sıkıntı ve zorlukların herkesçe bilindiğini belirten Akg,n, “Bedestenin en üst katında marangoz, teknisyen ve teknikerler yetişecek. Bu sizce mümkün mü? Elbette mümkün değil. Meslek yüksek okulunun mevcut eğitim gördüğü alanda yaptığı atölyeler ve laboratuarlar ne olacak. Acaba ADÜ yetkilileri bu kararı vermeden önce ilgili veya yetkili müdür veya bilim adamlarınıza danıştınız mı? "Burası yüksek okul için uygun dur" şeklinde bir rapor verildiyse sorumluluk o raporu verenlerdedir. Bizce bu binada yüksek okul dersleri verilebilir mi? Ders verilebilir diyorsanız, atölyeler ve laboratuarlardan nasıl faydalanacak öğrencilerimiz?” dedi.
Aydın Belediye Başkanı İlhami OIrtekin"in Bedesten Çarşısı"nın bir bölümünü esnafın menfaati için ADÜ"ye meslek yüksek okulu yapılması için verdiği yönünde açıklamalarda bulunduğuna değinen Algün, şunları söyledi: “ Peki, bu alanda binlerce öğrenci eğitim görecek Salı günü Salı pazarına mı kaldıracaksınız? Bu öğrenciler Salı günü o binaya nasıl ulaşacaklar? Veya o gençler sokağa indiğinde pazardan alışveriş mi yapacaklar? Sayın başkanım, esnafımıza yapabileceğiniz en büyük iyilik önce otopark sorununu çözmektir. Esnafımıza katkı yapmak istiyor iseniz öncelikle o bölgedeki otopark alanlarını büyütün ve sokaktaki otopark nöbetçilerine kaldırın?”