Tüm işlemleri hukuksal gerçekler ışığında ve mahkeme kararları doğrultusunda yaptıklarını belirten Başkan Altungün, "Bugün hukuksuzluk karşısındaki irademizi gösterdik" dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün limandaki yıkım uygulamasıyla ilgili açıklaması şöyle: "İlgili mahkemelerden gelen yargı kararları doğrultusunda gerekli resmi prosedürleri tamamlayarak, yıkımla ilgili kararı uygulamak amacıyla, Liman İşletmeleri şirketinin kiraya verdiği işyerlerine giderek, kiracılara; kısa zamanda mallarını toplamalarını ve yargının vermiş olduğu yıkım kararını uygulayacağımızı ifade ettik.

Gerek belediye personelinin katkısı gerekse işyerlerinin personeliyle liman içerisindeki dükkanlarda eşyalar toplanmaya başlandı. Bazı kişilerin provokasyonuna rağmen Kuşadası halkının gösterdiği sağduyu ile herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan çalışmalarımızı sonuçlandırdık.

Saat: 17.30-18.00 civarında Liman İşletmeleri şirketinin elemanları Aydın 1. İdare Mahkemesi'nin 21.10.2010 tarih ve 2010/1981 esas sayılı yürütmeyi durdurma kararını fotokopi olarak vatandaşlara dağıttılar. Fotokopiyi inceledikten sonra Aydın 1. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararı uygulama iradesi gösterdik.

Kuşadası Limanı'nın uzun süredir Türkiye gündeminde sorunlu bir Liman olarak durmasından ciddi boyutta rahatsızlık duymaktayız. Kuşadası'nın turizmdeki en önemli avantajını hukuksuz uygulamalarla avantaja dönüşmesine müsaade etmek istemiyoruz.

Tüm çaba ve gayretimiz yasal zemin içerisinde gerekli katkıyı ilçemize sağlamaktır. Kuşadası Belediye olarak mahkeme kararı uygulanması konusundaki irademizi bugün gösterdik.

Önümüzdeki günler içerisinde adaletin vereceği kararı uygulayacağımızı bir kere daha net bir şekilde ifade eder, bugün yaptığımız uygulama sırasında büyük çaba gösteren Kuşadası Belediye personeline ve uygulamamıza baştan sona destek olan saygıdeğer Kuşadası halkına teşekkürlerimizi sunarız."