YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, zırhlı son model yeni makam otomobiliyle Kocaeli Üniversitesi'ne geldi. Rektör Sezer Komşuoğlu tarafından karşılanan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, daha sonra senato toplantısına katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle kampüste toplanan 50 kişilik sol görüşlü öğrenci grubu, "Türbana hayır" yazılı pankart açarak Özcan'ı protesto etti. "Yusuf Ziya üniversiteden defol", "Üniversiteler bizimdir" sloganları atan öğrenciler, bir süre oturma eylemi yaptı.

Jandarma ve robocop polisler geniş güvenlik tedbirleri alırken, öğrenciler ilerleyen saatlerde, Özcan'ın arabasını yumurta yağmuruna tuttu. YÖK Başkanı Özcan ve Rektör Komşuoğlu binanın arka kapısından çıkarken, öğrencileri şaşırtmak için boş arabalar kampüs kapısından çıktı.

Öğrenciler, boş arabaları da yumurta yağmuruna tutunca, jandarma duruma müdahale etti. Güvenlik güçleriyle öğrenciler arasında arbede yaşanırken, jandarma zor kullanmak zorunda kaldı.

YÖK Başkanı Özcan, Genelkurmay'ın yüksek okul mezunlarının da 4 yıllık üniversite mezunları gibi kısa dönem askerlik yapabilmeleri yönündeki YÖK'ün teklifini reddetmesiyle alakalı soruya, "Bu konuda Genelkurmay ile aramızda gizli bir mutabakatımız var. Bu konuda konuşmak istemiyorum, Genelkurmay başkanımıza söz verdim" cevabını verdi.

Başörtüsü konusu ilgili soruları cevapsız bırakan Özcan, öğrencilerin protestosu hakkında ise, "Bu tür tepkiler normal, olacak tabii" dedi.