29 Mart Mahalli idareler yerel seçimlerinde Söke bir 5 yıl daha Necdet Özekmekçi'ye vize verdi. Yapılan seçimde toplam 157 sandıkta kesin olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 15.778, Milliyetçi Hareket Partisi 14.275, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 6.012 oy aldı.
Sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemine vatandaşın ilgisinin yoğun olduğu gözlenirken, oy kullanılan merkezlerde sorun yaşanmadı. 47 bin civarında seçmenin bulunduğu Söke'de 39 bin civarında oy kullanıldığı belediye başkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP çekişmesi yaşandı. Partilerin oy dağılımlarına bakıldığında kullanılan oyların ortalama yüzde 77'sinin CHP ve MHP'de toplanması dikkat çekiyor. İktidar partisi ve 2007 genel seçimlerinde Söke'de 2. parti olan AK Parti'nin yerel seçimlerde aldığı oy
ise yüzde 17 oldu. 1984-1994 yılları arasında Mehmet Semerci, 1994-2004 yılları arasında Mehmet Beliğ Azbazdar ile 2 dönem belediye başkanlığı görevini sürdürme geleneği bu kez Necdet Özekmekçi ile devam ediyor.
Saat 17.00'de seçim merkezlerinde sandıkların kapanması ile Hükümet Meydanı'nda kalabalık grup toplanmaya başlarken, aynı binayı ve aynı meydanı paylaşan CHP ve MHP parti lokalinde büyük heyecan yaşandı. Sandıkların oy oranları parti merkezlerine ulaştıkça anons ile bekleyen vatandaşlara duyuruldu. Hükümet Meydanı'nda bekleyen vatandaşlara seslenen 2. dönem belediye başkanlığına seçilen Necdet Özekmekçi, partililerine teşekkür etti. Geçmiş 5 yıllık dönemde kendisine oy verenleri mahcup etmediğini söyleyen
Özekmekçi, "Bundan sonraki dönemde yine bize destek verenleri mahçup etmemek için çalışacağız. Tüm Söke'yi sevgiyle kucaklıyoruz" dedi. Özekmekçi, en yakın takipçisi MHP'ye de seslenerek kutladı.
Özekmekçi, "Yerel seçimler öncesinden başlayıp, son ana kadar çalışan tüm parti kadrolarımıza ve desteklerini bizden esirgemeyen Söke halkına çok teşekkür ediyorum. Hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Seçimleri kazandığımız için çok mutluyum" dedi.