Başkan Özmen, “Engellilerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, emeklilerimiz, esnafımız, yatırımcımız, işçilerimiz, tüccarlarımız, çiftçilerimiz, sanayicimiz ve bütün kesimlerimiz için somut ve hayata geçirilebilir vaat ve projelerimiz var” diye konuştu.

Özmen, Ak Partinin seçim beyannamesinde;

"Bütün emeklilerimizi TOKİ sayesinde konut sahibi yapacağız. Emeklilerimize yıllık ilave 1200 TL vereceğiz. Emeklilerin SGK prim kesintilerini tamamen kaldıracağız. Engelli vatandaşlarımızın bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkânını arttıracağız. Engelli vatandaşlarımızın engellerine göre, gerekli yazılım ve donanımı almalarına teşvik edeceğiz. Çiftçimize sera modernizasyonları için faizsiz kredi vereceğiz. Genç çiftçilerimize getirecekleri proje karşılığında 30 bin TL vereceğiz. Büyük ölçekli tarım yatırımlarına özel destek vereceğiz. Yemde ve gübrede KDV'yi kaldıracağız. Kadın istihdamına yönelik teşviklerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Mevsimlik tarım işçisi ve evde çalışan kadınların sosyal güvenceden daha kolay yararlanmasını sağlayacağız. Doğum sebebiyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesini sağlayacağız. Oyun ve mobil tabanlı eğitim sistemi geliştirecek ve ülke genelinde hayata geçireceğiz. Öğrencilerimizin ikametlerine en yakın okullardan birinde öğrenim görmesinin altyapısını oluşturacağız. Okullarda ikili eğitime tamamen son verecek ve bütün okulları tam gün eğitime geçireceğiz. Erken çocukluk dönemi dahil kız çocuklarımızın eğitime devamını sağlayacak teşvik mekanizmalarını hayata geçireceğiz. Öğrencilerimize yazılı ve sözlü biçimde iletişim kurabilecekleri yabancı dil eğitimi almalarına öncelik vereceğiz. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu meslek ve alanlarda öğrenci yetiştirilmesinin önünü açacağız. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimiz için proje karşılığı 50 bin TL'ye kadar karşılıksız nakdi destek, 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi vereceğiz. Gençlerimiz işleri kurduğunda 3 yıl boyunca vergi muafiyeti sağlayacağız. Yükseköğretimde yurt için müracaat eden bütün gençlerimize barınma hakkı sağlayacağız. Seçilme yaşını 18'e indireceğiz. Çocuklar ve gençler için daha güvenli ve bilinçli internet kullanımını ve kullanıcı güvenini arttıracağız. Bütün annelerimize ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için 600 TL "Doğum Hediyesi" niyetine yardım yapacağız. Esnafımıza düşük faizli kredi teşvikleri sağlayacağız. Ek olarak 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi vereceğiz. İmalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerimiz için kredi desteğini 3 milyon TL'ye, Yatırım sektöründeki KOBİ'lerimiz için ise 2,5 milyon TL'ye çıkarıyoruz. İsteyen KOBİ'lerimize sembolik bir kira bedeli ile anahtar teslim fabrika binası yapacağız. Taşeron işçilerin kadroya alınması sağlanacak. Asgari ücret 1300 TL olacak. Polislerin ek göstergesi 2200 TL'den 3000 TL'ye çıkarılacak. Cemevlerine hukuki statü kazandırılacak“ diye konuştu.

Beyanname Memnun Edici

Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Açıklanan beyannamemizde özellikle, Aydın-Denizli Otoyolu, gübre ve yemlerde KDV'nin kaldırılması, Aydın'daki gençlerimiz ve emeklilerimiz için sağlayacağımız imkânlar, kadınlara sağlayacağımız, çiftçilere sağlayacağımız imkânlar ile toplumun tüm kesimlerine temas eden bir beyanname olması bizi oldukça memnun etmiştir. Türkiye'yi orta gelir grubundan üst gelir grubuna çıkarmayı hedefleyen bu beyanname inşallah ülkemizi 2023 hedefine götürecektir, milletimize hayırlı olsun” dedi.