Çünkü The Ralph Smeed Foundation adlı bir vakfın verdiği ilânda şu ifade yer aldı: “James Holmes 12 kişiyi öldürdü, herkes korktu. Obama dış politikasıyla binlerce kişiyi öldürdü, Nobel Barış Ödülü kazandı.”

Başkan Obama’nın, bu şekilde karşılaştırılması tepki topladı. Sosyal medya sitelerinde çok sayıda kullanıcı, afişi, “saldırgan”, “iğrenç” ve “hastalıklı” gibi sıfatlarla eleştirdi. Idaho’nun önde gelen eski milletvekillerinden Maurice Clements ise afiş hakkında yaptığı değerlendirmede, “Aurora’daki (Colorado) saldırı nedeniyle hepimiz sarsıldık. Ama delikanlıların Afganistan’da öldürülmesinden sarsılmadık” diyerek savundu.

Şizofreni tedavisi görüyormuş

Holmes’un avukatları, Batman saldırganının, Colorado Üniversitesi’nden şizofreni uzmanı psikiyatr Lynne Fenton’un hastası olduğunu öne sürdü. Avukatlar, Holmes’un Fenton’a saldırıdan önce gönderdiği, içinde saldırı planına ilişkin ayrıntıların bulunduğu öne sürülen zarfın içeriğinin de hasta mahremiyeti gereği medyaya sızdırılmaması yönünde başvuruda bulundu.

İkinci Joker vakası

ABD’de ikinci bir ‘Joker’ katliam yapmadan yakalandı. Maryland eyaletinde kendisine “joker” diyen Neil Prescott (28), sorunlar yaşadığı işvereninin şikâyeti üzerine, evinde 20’den fazla ateşli silahla yakalandı. Prescott’un, işyerindeki herkesi havaya uçurmaya niyetli olduğu ileri sürüldü. Yakalandığında üzerinde “İnsanları silahlar öldürmez. Ben öldürürüm” yazılı tişört bulunan Prescott’un işten atılmak üzere olduğu öğrenildi.