Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın’da görev yapan din görevlileriyle bir araya gelen Özlem Çerçioğlu, belediye olarak Aydın Müftülüğü’nün bünyesinde 2 bin 500 kişi kapasiteli bir camiyi de barındıran Aydın Müftülüğü Külliyesi projesine destek sözü verdi.
Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’da devam eden Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın merkez ve köylerde görev yapan din görevlilerine yemek verdi. Turistik Park’ta yapılan etkinliğe Vali Yardımcısı Halil Canavar, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ve din görevlileri katıldı. 
YARDIM BİLE TOPLANDI
Geçtiğimiz yıl İl Müftülüğü tarafından projesi açıklanıp yapımı için Cuma günleri yardımların toplandığı ‘Mültülük Kompleksi’ projesinin uygulanacağı 9 dönümlük arazi içinde 250 metrekare belediyeye ait arsa bulunması ve proje içerisinde hipermarket yapılacak olması dolayısıyla belediye buna izin vermemişti. Bir yıldır süren karşılıklı görüşmelerin ardından müftülük kompleksin içinden hipermarket’i çıkarınca beledide de 250 metrekare arsasından feragat ettiği öğrenildi. Müftülük Kompleksi projesi içerisinde müftülük hizmet binası, cami, Kur'an Kursu, kütüphane, konferans salonu ve sosyal tesis birimleri yer alıyor.
‘SEMBOL BİR CAMİ YAPILACAK’
Yemekte Camiler ve Din Görevlileri Haftasında din görevlilerini unutmayan ve bir araya getiren Başkan Çerçioğlu’na teşekkür eden İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, başkan Çerçioğlu’na çiçek takdim etti. Aydın genelinde 899 cami ve 204 müezzin bulunduğu belirten Müftü Kocaoğlu, “Halkımızın dini bilgiler alarak Kur-an’ı Kerim’i daha iyi öğrenmeleri için görev yapıyoruz. Camiler ve Din Görevlileri haftasını kutladığımız bugünlerde bir de müjde vermek istiyorum. İlimizde müftülük hizmet binası ve caminin içinde bulunduğu külliye için 9 dönümlük bir arsamız var. Bu arsada belediyeye ait 250 metrekarelik alanın müftülüğümüze tahsis edilmesi konusunda belediye ile anlaştık. Bu arsada Aydın’a yakışacak bin metrekarelik sembol bir cami yapacağız. En kısa zamanda külliye inşaatımızın temellerini atacağız” dedi. 
PROJEYE DESTEK SÖZÜ
Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda din görevlileriyle bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Çerçioğlu da, din görevlilerinin toplumda önemli bir görevi yerine getirdiğine işaret ederek, “Bu hafta camilerimizde görev yapan din görevlileri için önemli bir hafta. Bu nedenle onlarla bir araya gelmek istedik. Bu haftada onlara bir de külliye müjdesi vermek istedik. Girne Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi kentimizin batıya doğru ilerlediği mahalleler. Burada yapılacak bir küllüye projesinin Aydın yakışır şekilde olmasını istedik. Önceki proje Aydın için küçük sayılabilecek bir projeydi. ‘900 metrekare alanda yapılacak 35 metrekare cami bize yakışmaz. Camimiz en az bin metrekare olsun’ dedik. Bir yıldır bunun mücadelesini verdik. Ayrıca böyle hayırlı bir işe ticaretin karıştırılmasını istemiyorum. Müftülükle yapılacak külliyede hipermarket olmayacağı konusunda anlaştık. Yeni külliye için Aydın Müftülüğü ile kolları sıvadık” diye konuştu. 
Vali Yardımcısı Halil Canavar ise, camilerin milli ve manevi değerlerin bir arada yaşandığı yerler olduğunun altını çizerek, Aydın Müftülüğü adına Başkan Çerçioğlu’na verdiği destekten dolayı teşekkür etti.