“Medya, Kerem Gönlüm"ün doping olayında Efes Pilsen"e torpil yaptı. Niye bu konunun üzerine gitmediler” şeklindeki sözleri, Yıldırım"ı doğrularcasına hiçbir basın organında yer almadı.

Şu günlerde herkes Fenerbahçe-Galatasaray rekabetine kenetlenmiş bir şekilde futbolla yatıp futbolla kalkarken, Aziz Yıldırım"ın Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge"ye basketbolla ilgili yaptığı açıklamalar, yenilir yutulur cinsten değildi. Efes Pilsen"in milli oyuncusu Kerem Gönlüm"ün Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesi dopingli çıkması sonrası medyanın, konunun üzerine gitmediğini ileri süren Yıldırım, ardından daha ileri gidiyor ve şu iddialarda bulunuyordu: “Medya, Efes"e bu konuda torpil yapıyor. Bu olay bir Fenerbahçeli oyuncuda çıksaydı, bizim peşimizi dünyada bırakmaz, yerden yere vururlardı. Bayramdan sonra bütün işim bu. Bu konunun peşine düşeceğim. Medya neden bu işin peşini bıraktı? Ben, "Araştıralım" diyorum. Bu doping olayı çıksın ortaya. Bakalım başka kimlere verilmiş o ilaç. Bana gelen iddialara göre, o maçta takımın çoğunda doping var.” Hürriyet"te çıkan bu yazı, FANATİK Gazetesi tarafından dün manşete taşındı.

"Gözler Yıldırım"da"
Çünkü iddialar ciddiydi ve bir takımın neredeyse tüm basketbolcuları doping yapmakla suçlanıyordu. Ancak ilginçtir, Fanatik"ten başka bu haberi sütunlarına taşıyan gazete yoktu. Sanki Aziz Yıldırım"ın, “Medya bu konuda Efes Pilsen"e torpil yaptı. Neden bu işin peşini bıraktı?” sözleri doğrulanırcasına, bu iddialar görmezden gelinmişti. Fenerbahçe Başkanı"nın gündemi derinden sarsması gereken sözlerini bir kez daha tekrarlarken, Aziz Yıldırım"ın “bayramdan sonra bu işin peşine düşeceğim” açıklaması doğrultusunda oluşacak gelişmeleri sizlere yansıtmak için bekliyoruz.


MİNİ YORUM
Basketbol çarkı!
Bir ya da birkaç dalda faaliyet gösteren büyük kulüpler ve birkaçı hariç neredeyse tümünde faaliyet gösteren Fenerbahçe Spor Kulübü var bu ülkede. Bu nedenle kim ne kadar itiraz da etse, kızsa da Türkiye"nin en önemli spor kulübü Fenerbahçe. Pekii, böylesine popüler bir kulübün basketboldaki rakibinin adının karıştığı doping skandalına, basketbol camiasının ve medyanın kayıtsız kalışının anlamı ne! Yılların markasının baskısı mı var bu suskunluğun ardında, yoksa sadece duygusal korkular mı!

Basketbol salonlarındaki hatta sokaktaki insanlar bile “en iyisi Bulgar kondisyonerler” diyecek kadar bu iş ve oluşları bilirken, basketbol çarkının içinde dönüp duran elit kitle o kadar mal mı!

Bireysel bir suç
Öncelikle medyanın bu olayın üstüne fazla gitmemesinin sebebi, Kerem"in milli takımda oynayamayacak olmasıydı. Çünkü Ay-Yıldızlı ekibin ona çok ihtiyacı vardı. Ayrıca doping olayları, takım sporunda olsa da, tüm dünyada bireysel bir suç olarak değerlendiriliyor. Daha önce de Fenerbahçeli Kambala ve Efes Pilsenli Ermal"de de doping çıkmıştı. Ve olayın üstüne hiç gidilmemişti. Aziz Yıldırım demecinde, Efes Pilsen kulübünü suçlar gibi konuşuyor. Bunu söyleyebilmek için önce elinde delil olması ya da Kerem Gönlüm"ün bu yönde bir beyanat vermesi gerekiyor. Ayrıca final serisinde Kerem"in yanısıra, Kasun, Cenk ve Kakiouzis de doping örneği vermişti. Onlarda çıkmadığı için şu anki bulgularla Efes"in takım olarak böyle bir olaya giriştiğini söylemek güç.

Efes"ten ses seda yok
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım"ın, Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge"ye yaptığı, “Kerem Gönlüm"ün yanısıra, bizimle oynadıkları Play-Off final maçlarında Efes Pilsen takımının çoğu oyuncusunda doping olduğu yolunda bana gelen iddialar var” şeklindeki açıklamaları Efes Pilsen tarafından suskunlukla karşılandı. Sadece basketbolcular değil, tüm kulübü zan altında bırakan bu iddialar hakkında Efes Pilsen"den şu ana dek hiçbir açıklama yapılmazken gözler Lacivert-Beyazlı kulüp başkan ve yöneticilerine çevrildi. Efes Pilsen, 2-0 geriye düştüğü seride üst üste 4 maçı da kazanarak, sezonu şampiyonlukla kapamıştı./fanatik