Yeni Başkan’ın bu konuşması bazı üyeler tarafından takdirle karşılanırken, bazı üyelerin tepkisine neden oldu. 
Geçen ay yapılan seçimlerde Aydın İl Genel Meclisi Başkanlığı’nı CHP’li Akan Evren’den devralan Hayri Güleç ilginç bir konuyu gündeme getirdi. Başkan Güleç “Herkes bu oturma katıldığı için huzur hakkı alıyor. Ancak kimseye tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirme gibi bir lüksümüz olamaz. Her şey adil olacak ise herkes toplantıya zamanında katılacak. Toplantı bitimine son 10 dakika kalıp, huzur hakkı alınmasına adil bulmuyorum” dedi. 
Başkan Hayri Güleç’in bu uyarıcı konuşması üzerine bazı meclis üyeleri tepki gösterince tavrını netleştiren Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, konuşmasına “Sayın İl Genel Meclisi üyelerimiz; Bazı arkadaşlarımız hala daha ilkokul çocukları gibi, toplantı şuur ve adabına uymamakta devam ediyor. Dün grup başkanlarımızla paylaştım. Hepimiz burada birbirimizden ya bir metre öndeyiz ya bir metre arkadayız. Eşit haklarla seçilmiş eşit haklara sahip Aydın’a hizmet etme noktasında çalışmaya gelmiş arkadaşlarız. Bazı arkadaşlarımız 150 kilometre uzaktan toplantıya vaktinde icabet ederlerken, bazı arkadaşlarımız da maalesef toplantı bitimine 10-15 dakika kala gelip sonra diğer arkadaşlarla eşit şekilde huzur hakkı alınmasına adil bulmuyorum” diye konuştu. 
Bu konuyu konuşmak istemediğini ancak 5302 sayılı yasanın 24. maddesini tüm üyelerin okumasını isteyen Güleç, Meclis’in çalışma yönetmeliğine göre uygulamanın bu şekilde olması gerektiğini ifade etti. 
AK Parti Aydın İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Acar, başkanın bu konuşmasını ‘Meclis üyelerinin özgürlüğünün kısıtlanması’ olarak yorumladı. 
Başkan Güleç’in konuşmasına CHP’li Meclis üyesi Orhan Korkmaz da tepki gösterdi. Daha sonra söz alan Bağımsız İL Genel Meclisi Üyesi İsmail Hakkı Eser ise “Grup başkanları olarak disipline edelim diyorsunuz ama, esas olan siyasette ve demokrasilerde kalıcı disiplini, kişinin kendi sorumlu olduğu seçmenine karşıdır” deyince Meclis Başkanı Hayri Güleç, “Sayın Başkan bu savunmaya arkadaşlar kendileri yapsınlar. Buraya gelen arkadaşlarımız, buraya geldiklerinden dolayı bu devletten huzur hakkı alıyorlar. Devletin ve tüyü bitmemiş yetimin parasından para alıyorlar. Birisi bir saat önce bu toplantıya gelip toplantı adabına uymaya devam ederken, birisi geç kalma hakkını ve lüksüne nerden buluyor. Bu çok yanlış bir şeydir. Benim elimde İl Genel Meclisi yönetmeliği var ben bu yönetmeliğe göre hareket ediyorum” diye konuştu.