Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Atabay önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek Turizm Bakanlığı yetkilileriyle görüşeceğini söyledi. Atabay görüşmede ‘Didim’in neden destinasyon listesinde yer almadığını ve Fevzipaşa mahallesi imar planları’ konusunu dile getireceğini ifade etti. Mahalle olan köylerde hizmetlerin eksiksiz sürdüğünü ifade eden Atabay, “Görevlendirdiğimiz arkadaşlar işlerinin başında; sık sık rapor alıyoruz. İş makinelerimiz oralarda çalışıyor. Büyükşehire geçen su işlerinde yardımcı oluyoruz. Rutin işler sürüyor. Ayrıca Akyeniköy’de yamaç paraşütü yapılabilecek bir yer olduğunu söylediler. Hafta sonu bölgede incelememiz olacak. Bunun dışında köylerde Pazar yeri tuvalet gibi genel ihtiyaçlar için çalışmalar sürüyor. Aksayan bir sorun yok şu anda” diye konuştu.

Her belediyenin olduğu gibi Didim Belediyesinin de borcu olduğunu dile getiren Atabay, “Biz göreve geldiğimizde enkaz edebiyatı yapmayacağımızı söyledik. Tabii ki borcumuz var. Hem borçları ödeyeceğiz, hem de projelerimizi kaynak yaratıp yapacağız. Didim dinamik bir yer; bu noktada şehrimizin bir kent havası yaratmak için projelerimizi yapacağız. Para var gidip bunlara ulaşmamız lazım” dedi.

Didim genelinde bine yakın yıkım kararı olan yerin olduğunu belirten Atabay “Didim’de bu kadar sayıda yıkılacak yer var; Didim için büyük rakam. Bunu uygulamazsak kanuna aykırı iş yapmış oluyoruz. Bana yık diyorlar yıkmazsak biz yasalara karşı gelmiş oluruz” dedi.

Plajlara şezlong konusunda duyarlı olacaklarını belirten Başkan Atabay, denize kıyısı olan otellerin şezlongu belli kural çerçevesinde koyabileceğini para alması durumunda ise bu duruma kayıtsız kalmayacaklarını ifade etti. İnşaat yasağının 15 Mayıs’ta başladığını dile getiren Atabay “En geç Pazar gününe kadar bu işler toparlanacak” dedi.