Başkan Atabay, Büyükşehir ile ilgili bilgilendirme föyleri hazırlayarak halka bilinçlendirme çalışması yapacaklarını açıkladı. 

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Başkan Atabay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun seçim sürecinden bu yana Didim’e uğramadığı yönünde ki sorulara “Bizden sıkıntı gitmiyor o yüzden kendisi gelme gereği duymuyordur. Zaten bu hafta ilçemizde olacak ve bir hafta boyunca Didim Merkez ve köylerde İftar Yemeği verilecek” dedi.

Başkan Atabay, su kesintilerinin sürdüğünün ifade edilmesi üzerine ‘Su Büyükşehir’in yetkisinde. Ancak 10 gün içinde ASKİ yeni yerine yerleşecek, sıkıntıların azalacağını umuyorum’ diyerek, Büyükşehir’e geçen birimlerle ilgili ve de Büyükşehir ile birlikte nelerde değişim olduğuna yönelik bilgilendirme broşürü hazırladıklarını önümüzdeki günlerde de vatandaşa dağıtımı yapılacağını ifade etti.

KENDİ MALINI KENDİ İŞLETECEK
Başkan Atabay, toplantıda önümüzdeki yıl belediye uhdesinde olan; tuvalet, otopark ve benzeri ne kadar alan varsa belediye tarafından işletileceğini ifade etti.

Kent Meydanında tuvalet sorununun sürdüğü ve meydanda bir iyileştirme yapılıp yapılmayacağı konusunda da bilgiler veren Atabay, “Kalıcı çözüm zaman alacak, ancak meydanın arkasında bulunan alan ile ilgili planlarımız var. Alanla ilgili gerekli görüşmeleri yaparak, otopark ve kafeterya bulunan yeşil bir alan oluşturacağız” derken, geçici çözümü bu hafta oluşturacaklarını ve Bayram’dan sonra Kent Meydanında etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

İŞÇİLERİN SENDİKA DEĞİŞİKLİĞİ
Belediye işçilerinin sendikal yapılanmasında değişikliğe gidip gitmediği yönünde ki soruyu “Bildiğim kadarıyla Büyükşehir’e geçen birim işçileri kararları doğrultusunda Belediye İş Sendikasına geçti. İşçilerle düğün salonunda bir toplantı yapmıştım, orada bütünsel değil münferit çalışmalar olduğunu ve bununda etik olmadığını ifade ettik. Arkadaşlar kendi görüşleri doğrultusunda çalışmalarını yapmakta özgürler” dedi.

Atabay toplantıda; Efeler Mahallesi ile ilgili Pazar Yeri çalışmalarının sürdüğünü, toplu sünnet etkinliğinin bu yılda yapılacağını ve ayrıca bu yıl Barış Şenliklerinin 1 gün olarak yapılacağını da ifade etti.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

 
habericiuygulamalar.jpg