Başkan Atabay, Akbük Mahallesinde yol ve asfalt çalışmalarında toparlanmaya gidildiğini ve sati kaplama çalışmalarının başlayacağını söyledi. Yaz sezonu dolayısıyla ot mücadelesinde geç kaldıklarını belirten Atabay, geç kalınmasının nedeni olarak yağışların sürekli olmasına bağladı. Didim Belediyesinin Çağrı Merkezinin hizmete başladığını belirten Başkan Atabay “Burada amacımız vatandaşın sorunlarını dinleyip çözüme ulaştırıp memnuniyet derecesini arttırmak; Tabii bu bir sistem ve zincirin halkları zamanla bağlı olarak işleyecek. Biraz zaman isteyen bir durum; bunun için santral sistemimizi bile değiştirdik.” dedi.

Fevzi paşa Mahallesinin imar durumuyla ilgili bilgi veren Atabay Bakanlığın bu yerle ilgili Jeolojik etüd istediğini ve bununda 2 yada 2,5 ay süreceğini söyledi. Fevzi Paşa Mahallesinde hizmetine devam eden Auroom Otelin durumuyla ilgili yöneltilen soruya cevap veren Atabay, “Auroom otelin durumunda değişiklik yok. Burayı biz mühürledik. İşletme ruhsatı yok; onlar da mühür fekti yaptılar. Biz konuyu yargıya intikal ettirdik ve konu yargıda. Biz bize düşen sorumluluğu yaptık; bazı şeyler Bakanlıkta bitiyor ama bazı şeyler yavaş işliyor ama takibini yapıyoruz.” dedi.

Ramazan etkinlikleriyle ilgili olarak Ticaret Odasının belediye yönelik eleştirilerince cevap veren Başkan Atabay ise, özellikle iç çamaşır satılmasıyla ilgili eleştiriye “Onların ihtiyacı var ki o dikkatlerini çekiyor. Biz bir iş yapıyoruz. Bu konuda beyanat vermeyeceğimi söyledim. Şimdi oradaki durum ortada; Ramazan da ezana saat 9’u 15 kala okunuyor. Ardından insanlar 9 buçuk gibi oraya geliyor. O saatte merkezde hangi esnaf açık; zaten biz Didim esnafına da orada yer verdik; 20 günde ne esnaf batar, ne de zarar görür” diye cevap verdi.

Suriyeli göçmen sorunuyla ilgili de konuşan Atabay göçmen sorununun ülkenin her bölgesinde inanılmaz bir sıkıntı olduğunu söyledi.