Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, binalarında asansör bulunan yönetici ve apartman sakinlerinin gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği 18.11.2008 tarihinde resmi gazetede yayınlanmış ve 05.11.2011 tarihinde yayınlanan yönetmelikle değişikliğe uğraması ile apartman yöneticisi, asansörün bu yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ayda en az bir defa düzenli olarak bakımını yaptırmaktan kullanıcıların mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için ilk yıllık kontrolünü asansörün kullanılmaya başladığı tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere yaptırmaktan sorumludur. Asansörde giderilmeyen eksiklerden doğacak maddi ve manevi zararlar apartman yöneticisine aittir. Bu nedenle Belediyeler, sınırları dahilindeki her asansörün yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolünün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu tutulmuştur.

Nazilli Belediyesinin, ilçe sınırları içinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrolünü 2012 yılında gerçekleştirmek üzere A tipi Muayene Kuruluşu olan tmmob Makine Mühendisleri Odası ile bir protokol imzaladığını ifade eden Başkan Haluk Alıcık "Protokol gereğince gerekli muayeneler A tipi Muayene Kuruluşu olan tmmob Makine Mühendisleri Odası tarafından yaptırılacaktır. Bu konuyla ilgili uygulamalarımız başlamıştır. Binalarında asansör bulunan yönetici ve apartman sakinlerinin gerekli hassasiyeti göstereceğini umuyorum" dedi. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png