Türkiye’deki son gelişmelerle ilgili İngiliz dergisi The Economist’te Başbakan Erdoğan’ı kızdıracak bir makale yayınlandı. Ankara mahreçli analizde Türkiye’nin başta Suriye olmak üzere komşularına insan hakları dersi verdiğini ancak kendi ülkesinde ciddi insan hakları ihlalleri yaşandığı kaydedildi.

POLİS TARAFINDAN KALÇASI KIRILAN DİLŞAT AKTAŞ

Hopa olayları sonrası Ankara’da polis panzerine çıkan ardından polis tarafından kuytu bir köşede dövüldüğünü iddia eden Dilşat Aktaş’ın 3 yıl yatarak tedavi görmesi gerektiğine yer verdi. 500’ün üzerinde tutuklu üniversite öğrencisi bulunduğunu ileri süren dergi, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün açıklamalarına da sayfalarında yer verdi. Aygün, mahkemelerin Ak yargılamalar yaptığını ve muhalif olanların otomatik olarak sistem dışına itildiğini öne sürdü.

76 TUTUKLU GAZETECİ

Economist’teki makalede Türkiye’de tutuklu 76 gazetecinin bulunduğu bilgisi yer alırken, tutuklu gazeteci sayısının Çin’den fazla olduğuna işaret edildi.

REFORMCU ERDOĞAN SERT BÜYÜYOR

Son KCK operasyonları sonrası tutuklanan Profesör Büşra Ersanlı ve Öcalan’ın talimatlarını Kandil’e götürdükleri gerekçesiyle tutuklanan 47 avukata da dikkat çeken makalede, reformcu kimliği ile tanınan Erdoğan’ın daha sert büyüdüğü görüşü savunuldu.

ABD TÜRKİYE'YE MUHTAÇ

The Economist, Türkiye’de görev yapan bir Avrupa ülkesinin büyükelçisinin omuz silkerek verdiği şu görüşlerini de aktardı: Avrupa şu anda kendi batağına saplanmış durumda. Amerika ise bölgesel güç dengeleri açısında ve Türkiye’nin Arap Baharı’na model olmasından ötürü Türkiye’ye muhtaç.