Aydın Merkez"de bir restoranda gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler mÜdürü Şükrü Söylevci katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Aydın Güzelhisar Roratry Kulübü Başkanı İlhan Gönendi, basının öneminden söz ederek, rortay kulübü olarak bir ilki gerçekleştirip, basının sorunlarını ele aldıklarını belirtti. Amaçlarının gecikmeli de olsa 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü gazetecilerle bir araya gelerek kutlamak olduğunu kaydeden Gönendi, bundan sonra bu tür etkinlikleri daha sık gerçekleştireceklerini söyledi.

Geceye konuşmacı olarak katılan Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, basın sektöründe yaşanan sıkıntılar, yapılaması gerekenler ve yönetmelikteki son değişikliklerle ilgili rotary kulübü üyelerine bilgiler sundu. Gecede Aydın"da görev yapan gazeteciler ve rotary kulübü üyelerinin en fazla şikayetçi oldukları konuların başında, künyesiz ve denetimden uzak internet siteleri ile emek hırsızlığı yapıp, gazeteci kimliği altına gizlenenler oldu./iha