Okulun yemekhanesinde düzenlenen toplantıya Didim Özel Gonca Koleji Müdürü Nuri İleri, Müdür Yardımcısı Ümit Tekin ve Okulda görevli Türkçe Öğretmeni Halil Develi ve basın mensupları katıldı.
Özel Gonca Koleji Müdürü Nuri İleri bir eğitim kurumunun bulunduğu yerdeki basın çalışanları ile iletişim içerisinde olması gerektiğini kaydederek “Yaşadığımız yerde sorunların çözümü noktasında eğitim kurumlarına da büyük sorumluluklar düşüyor. Çünkü o eğitim kurumları o yerdeki halkın çocuklarını eğitiyor ve bu yüzden her türlü konularda üzerine düşen sorumlulukları da yerine getirmesi gerekiyor. Bu kapsamda basının da önemi artıyor. Biz de Gonca Koleji olarak ilçemizdeki basın mensuplarıyla tanışma ve kaynaşma ortamını sağlamak için bu tür bir organizasyon düzenledik” dedi.
Toplantıda yeni yapılan Gonca Koleji inşaatı hakkında da basın mensuplarını bilgilendiren İleri “Yeni yapılan binamızın inşaatını yüzde 60 oranında tamamladık. Binamız 10 bin metrekare arsa ve 10 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek. Zemin kat ve 2 katlı olmak üzere binamız 3 kat olarak yapılacak. En üst katında ise yatılı öğrencilerimizin kalacağı bir pansiyon yapmak istiyoruz. Binamız 23 derslik ve 6 adet laboratuardan oluşacak, bunu dışında da ayrıca spor kompleksi, yemekhanesi ve spor salonun olacağı bir yer yapmayı planlıyoruz. Yapılacak yeni binamızda 750 öğrenciye eğitim ve öğretim sunulacak. Binamızda kış şartları ve ekonomik sıkıntılar dolayısıyla yavaşlama oldu fakat 2009 yılı içerisinde binamızı tamamlayarak, önümüzdeki yıl okulumuzu hizmete açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.