Almanya'nın Münih kentinde dün akşam İngiliz boksör Dereck Chisora, Ukraynalı dünya ağır siklet boks şampiyonu Vitali Klitschko'ya karşı kaybetti.

Basın toplantısında ise Klitschko'ya karşı daha önce kaybeden David Haye ile dün akşam kaybeden Dereck Chisora birbirine girdi. Skandal basın toplantısı sonrası Alman polisi Chisora'yı gözaltına aldı.

Almanya'nın Münih kentinde unvan maçı için Ukraynalı dünya ağır siklet boks şampiyonu Vitali Klitschko ile rakibi İngiliz Dereck Chisora karşı karşıya geldi. 40 yaşındaki Klitschko, henüz 28 yaşında olan rakibini yenmeyi başardı.

Bu ana kadar her şey normal bir boks maçı seyrinde geçiyordu. Dünya boks tarihine geçecek olay ise maçı kaybeden Dereck Chisora'nın basın toplantısında meydana geldi.

Chisora, Dünya ağır siklet boks şampiyonu olan Ukraynalı Vitali Klitschko'ya yenilme nedenini açıklıyordu. Ancak basın toplantısında Klitschko'ya daha önce yenilmiş olan İngiliz ağır siklet boks şampiyonu 31 yaşındaki David Haye de vardı. Chisora, "David Haye benim için bir yüzkarası. Eğer David Haye gerçek bir boksörse, benimle dövüşür" dedi. Chisora'nın bu sözlerine karşılık veren Haye, "Sen arka arkaya üç maç kaybettin. Arka arkaya üç maç!" şeklinde bağırdı.

Chisora "Benimle dövüş! Benimle dövüş!" diye bağırarak Haye'nin üzerine yürüdü ve burun buruna geldi. İşte tam bu sırada David Haye, Klitschko'ya yenilen Dereck Chisora'nın çenesine yumruğu yapıştırdı. Birbirine giren iki İngiliz boksörü ayırmaya çalışan antrenörleri de kan revan içinde kaldı. (ntvmsnbc)