AYDINPOST ÖZEL-Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun konuşma yapacağı duyurulan toplantıda basın mensupları ani kararla salondan çıkarıldı.
Duyurusu birkaç gün önce yapılan ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun katılacağı açıklanan AYTESKON toplantısında şok bir olay yaşandı.
Toplantı saati öncesinde basını yemekli salonda karşılayan AYTESKON Başkanı Sümer Germen, toplantının açılış konuşmasını yaptığı sırada toplantıyı basına kapalı şekilde devam edeceklerini açıkladı.
İki dakikalık açılış konuşmasının sonunda basın mensupları için dışarıda masa hazırlattıklarını ifade eden Başkan Sümer Germen, kendisine yöneltilen soru üzerine de, "Kararı toplantı sırasında yürütme kurulunun aldığını" söyledi.
Basının davet edildiği ve basına kapalı olacağı bildirilmeyen toplantının ani bir kararla basına kapalı olarak devam edilmesi kararı basın mensuplarınca da tepkilere neden oldu.
Toplantıyı izlemek üzere salonda bulunan Aydınpost Editörü Erman Çetin'in de tepkisini dile getirdiği toplantıda Çetin'e Denge Gazetesi Muhabiri Umut Dabbağ da destek verdi. Dışarıda hazırlanan yemek masasında yemek yemeği kabul etmeyen basın mensupları toplantının düzenlendiği Aypet Restaurant'tan ayrıldı.