Müze için bir çok eserin varolduğunu dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Kuşadası Belediyesi ile yapılacak olan işbirliği neticesinde Kuşadası"na basın müzesi kazandıracaklarını söyledi.

Aydın İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarında gündeme gelen "Basın Müzesi" konusunda il genel meclisi üyeleri hem fikir oldular. Çeşitli konularda zaman zaman çelişkiye düşen Aydın İl Genel Meclisi"nin AK Partili CHP"li, MHP"li ve DP"li meclis üyeleri Kuşadası"na basın müzesi kurulması için kabul oyu verdiler. 2010 yılı bütçe görüşmelerinin yapıldığı meclis toplantılarında 2010 yılı içerisinde müzenin yapılması için parasal destek sağlanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, basın müzesi için bir grup meclis üyesiyle Kuşadası Belediye Kaymakamı Mustafa Esen ve Belediye Başkanı Esat Altıngün ile görüşme yaptıklarını belirtti. Bu görüşmelerden olumlu sonuçlar aldıklarını ifade eden Akan Evren, “50 yıldır Kuşadası"nda ikamet eden basın emekçisi Engin Özcan"ın matbaasında bulunan tarihi değere sahip basın malzemelerinin müzede kullanmayı düşünüyoruz. Şuanda müze için elimizde hurufat büyük harf kasaları, bir asırlık dizgi makinesi, 150 yıllık tipo baskı makinesi var. Diğer yandan kurulacak olan müzenin içinde manyetolu telefon, çok eski model daktilo makinesi eski model güneş ışınlarıyla klişe yapma makinesi, antika fotoğraf makinesi ve Kuşadası"nda ilk çıkan gazetelerin arşiv baskılarına yer vermeyi düşünüyoruz” dedi.

Kuşadası"na böle bir müzenin kurulmasının hem Kuşadası"na hem de ülke turizmine katkıda bulunacağını kaydeden İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, basın müzesinin hayata geçirilmesi için herkesle ortaklaşa hareket etmeye hazır olduklarını belirtti.