Ay-Mendo Tesisleri"nde düzenlenen etkinliğe Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, AK Parti Aydın Belediye Başkan aday adayları Şevket Kaya, Mustafa Ancın ve Yalçın Pekgüzel, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlikte konuşan AGC Başkan Yardımcısı Ali Akkurt; Vali Mustafa Malay, siyasi partilerin il teşkilatları ve sivil toplum örgütlerinin Aydın ve Aydınlıların sorunlarını çözmek için büyük gayret gösterdiğini söyledi. Özellikle AYTO ve Aydın Esnaf Odaları Birliği"nin çeşitli konularda üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışmasının kamuoyunda büyük bir memnuniyet oluşturduğunu belirten Akkurt, “Partiler üstü bir anlayışla ele alınması gereken bazı yerel sorunlarımız halen çözüm bekliyor. Çine Barajı ve Hes İnşaatı projesi bir an önce tamamlanmalı. Zamanında 3 trilyon lira para harcanarak Aydın"a kazandırılan Alangüllü Termal Tesisleri işler hale getirilmeli. Aydınspor"a ve yönetimlerine her türlü destek verilmeli. 20 Şubat 2008 günü yapılacak olan Aydın İli Kalkınma Vakfı (AYKAV) genel kuruluna tüm mütevelli heyeti üyeleri katılmalı. Aydın"ın tarım ürünleri Anadolu"ya taşınmalı ve ürünlerimiz büyük alışveriş merkezlerinin reyonlarda tescillenmiş özel ambalajlar içinde yer almalı” dedi.
Basın yayın kuruluşlarına ve çalışanlarına gerekli desteğin verilmesini isteyen Akkurt, “Önümüzdeki yerel seçimlerde tüm siyasi partilerin aday listelerinde, belediye ve il genel meclisi listelerinde basın ve meslek ilkelerine, etiğine sahip meslektaşlarımız olmalıdır. Bu konuda siyasi partilerden cemiyetimize başvurular olduğu takdirde değerli isimleri önermeye hazırız. Basın halkımızın ortak sesidir. Eğer Aydın"da yerel basının özgür, güçlü olmasını istiyorsak Aydın Esnaf Odaları, Aydın Ticaret Odası ve diğer kurum kuruluşlar gibi basına sahip çıkılmalı. Ayrıca tüm kurum ve kuruluşlar ile özel şirketlerde basın ve halkla ilişkileri üniteleri kurulmalı. Bu konuda bir Aydın"daki üç ayrı şubemiz ile gerekli desteği vermeye hazırız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından programa karşılıklı sohbet ve fikir alışverişleri ile devam edildi.