Ödenmeyen çekler yüzünden emekli maaşını göstererek kredi çeken Kırmızı, Aydın Valisi Mustafa Malay ve Aydınspor camiasından yardım bekliyor.
Daha önce Samet Atıcı"ya kesilen ve 10 bin YTL"lik çek yüzünden 2 yıl hapis cezasına çaptırılan Aydınspor Kulüp Müdürü Muammer Kırmızı, bu kez de aynı dönemde Aydınspor"da forma giyen Tevfik Baş"a verilen 20 bin YTL"lik karşılıksız çek yüzünden 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Samet Atıcı"ya olan borcu bankadan kredi çekerek ödeyen ve cezaevine girmekten kurtulan Kırmızı, şimdi de Tevfik Baş"ın avukatıyla anlaşma zemini arıyor. Aynı konuda taahhüdün yerine getirilmemesi nedeniyle Yalova Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 20 bin YTL"de para cezasına çaptırılan Kırmızı, bir taraftan mahkemenin verdiği kararı temyize göndermekle uğraşırken diğer taraftan da çok kısa bir süre sonra gündeme gelecek olan dönemin bir diğer futbolcusu Emre Öztürk"e verilen 31 bin 500 YTL"lik karşılıksız çek konusunda yeni bir hapis cezası almamak için şimdiden anlaşma zemini arıyor.
Yıllardır özverili bir şekilde Aydınspor"a hizmet etmek için uğraş verdiğini ifadeden Kulüp Müdürü Muammer Kırmızı, Semih Atıcı"ya ödenmeyen ve faiziyle birlikte 14 bin YTL olan borcu ödemek için emekli maaşını göstererek 9 bin YTL kredi çektiğini söyledi. Borcun geriye kalanını ödeyebilmek için çevresinden borç para topladığını açıklayan Kırmızı, “Bu parayı ödeyerek hapis yapmaktan kurtuldum. Şimdi de Tevfik Baş"a verilen çekler nedeniyle 2 yıl hapis cezasına çarptırıldım. Ayrıca taahhüdün yerine getirilmediği için Yalova Asliye Ceza Mahkemesi hem bana hem de kulübe 20"şer bin YTL para cezası verdi. Bu cezaya itiraz ettim, sonucu bekliyorum. Ayrıca borcun ödenmesinde kolaylık yapılması için futbolcunun avukatı ile görüşüyorum. Bir taraftan bu sıkıntılarla uğraşırken bir taraftan da ileride aynı sorunları yaşayacağım Emre Öztürk"e verilen 31 bin 500 YTL"lik ödenmeyen çeki düşünüyorum. Bu borç faizi ile birlikte 50 bin YTL"ye ulaştı. Bu futbolcuda bizi mahkemeye verdi, yasal takip devam ediyor. Futbolcu ve avukatı ile anlaşma zemini arıyorum” dedi.
Emekli maaşından başka her hangi bir geliri olmadığına değinen Kırmızı, “Onu da kredi karşılığı bankaya ipotek ettirdim. Daha 2 futbolcuya ödenmesi gereken borçlar var. Ne yapacağımı ne edeceğimi bilmiyorum. Yöneticilerimiz bana ödemeler konusunda yardımcı olacaklarını söylüyorlar. Sonuçta bu borç benim değil kulübün borcu. Ama kulübün içinde olduğu maddi durumda ortada. O dönem bu şirketin kurulmasını isteyen eski başkanımız Ali Uzunırmak ise konuyla gerektiği kadar ilgilenmiyor. Hiçbir çarem kalmadı.Önümüzdeki günlerde Sayın Valimize durumumu izah etmeye çalışacağım. Vali Mustafa Malay ve Aydınspor camiasından bana bu konuda destek vermelerinin istiyorum” diye konuştu.