Üzerlerinde kot pantolon, kısa kollu gömlek ve başları açık halde camiye gelen biri inşaat mühendisi iki kadın, kısa süre sonra türban takmış ve tesettüre girmiş olarak dışarı çıkıyor.

S.D ve Ç.Ş adlı iki kadını, 3 gün boyunca takip eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Polisleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 100 metre mesafede düzenlenen bir operasyonla yakaladı. İki kadının çantalarından 2 tabanca ve 150 mermi çıktı.

Eylem hazırlığında oldukları öne sürülen kadınların hedefindeki ismin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olabileceği iddiası ortaya atıldı. Yakalanmadan önce Hırka-i Şerif Camii'ne girdikleri belirlenen kadınların burada kıyafet değiştirmeleri ise güvenlik kamerası görüntüleriyle ortaya çıktı.

İncelenen görütülere göre; iki kadın üzerlerinde pantolon, kısa kollu gömlek ve başları açık halde camiye giriyor. Kadınlar bölümünde yaklaşık 10 dakika kalan ikili, aynı kapıdan dışarıya çıkıyor. Ancak bu sefer başlarında türban ile uzun kollu kıyfetler olduğu görülüyor. Cami bahçesinden çıkan iki kadın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yöneldikleri sırada takipteki polisler tarafındtan kıskıvrak yakalandı.S.D ve Ç.Ş. adlı şüpheliler bugün adliyeye sevk edilecek.