İl Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan genel kurula Vali Yardımcısı M. Zeki Koçberber, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Aydın milletvekili adayları Semiha Öyüş ve Gültekin Kılınç, HAS Parti İl Başkanı Ahmet Kürşat Uğur, HAS Parti 1. sıra milletvekili adayı Ömer Özmen, BBP İl Başkanı Mehmet Yeter ile Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Memur-Sen Aydın İl Başkanı Süleyman Alkoç ve Memur-Sen’e bağlı sendika temsilcileri katıldı.
Büro Memur-Sen Genel Sekreteri Murat Sipahi’nin Divan Başkanlığı’nı yaptığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Başkanı Alkoç, üyelerin haklarını korumak için yaptıkları sendikal mücadelelerle bugünlere geldiklerini belirterek, “Kuruluşumuzda bir elin parmaklarıyla sayılan üye sayımız ülke genelinde 500 bine ulaştı. 2001’de Aydın’da kurduğumuz sendikamızın üye sayısı 6 bin 500 sayısını geçti. üyelerimize hizmet için sendikacılık yapıyoruz. Bundan sonra da bütün iş kollarında yetki sahibi olabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Büro Memur-Sen’in Aydın Şubesi Başkanı Belkıs Başer ise, “Sendikamıza kayıtlı üye sayımız 300. Şu an Aydın’da 1500 büro hizmet kolu çalışanı bulunuyor. Öncelikli hedefimiz kısa zamanda tek başına yetki almak. Orta vadedeki hedefimiz ise hizmet kolundaki çalışan sayısının en az yüzde 50’si uzun vadede ise hizmet kolundaki personelin tamamını üye yapmaktır” diye konuştu.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan 15 Mayıs’tan itibaren büro hizmet kolundaki yetkiyi kucaklayacaklarını dile getirerek, “Memur-Sen Türkiye’nin en büyük konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşudur. Bugüne kadar üyelerimiz lehine onlarca kazanca imza attık. Son olarak bizim hizmet sektöründe çok fazla çalışanımızın olduğu 4/B kamu çalışanlarının kadroya alınmasını sağladık ve 4/C kamu çalışanları da Aile ve Çocuk Yardımı alma hakkı kazandı. Yetki bizde olduğu takdirde bu kazanımlar daha da artacaktır. Aydın, Denizli, Muğla tek şubeyken üye sayımızın artmasıyla üç ilin kendi şubesi oldu” şeklinde konuştu.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise konfederasyona bağlı sendikalarla, vesayetçilere ve onları destekleyen konfederasyonlara karşı bugüne kadar mücadele içersinde olduklarını ve çalışanların lehine kazançlar sağlamak için icraat yaptıklarını vurguladı.
Tek listeyle yapılan Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanlık seçiminde mevcut başkan Belkıs Başer yeniden başkan seçilirken, yönetim kurulu asıl listesi Taner Atak, İffet Dolar, Taner Sarman, Bekir Turhan, Ahmet Tayfun Kutun ve Hüsamettin Kadem’den oluştu.
15.20110424171057.jpg