Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz"ün avukatının verdiği dilekçede, “Genel komutanın emirlerini yerine getirmek, ülkemizin Yargıçlar Savcılar Derneği Başkanı, Yargıtay Savcısı, işadamları, gazete yazarlarıyla görüşmenin suç olarak kabul edilmesi mümkün müdür?” denildi

“Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkındaki tutuklama kararının kaldırılması istendi.
Ersöz"ün avukatı Ali Rıza Dizdar tarafından İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi"ne verilen dilekçede, müvekkilin yasadışı bir örgütün yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklandığı, ancak delillerin soyut olduğu öne sürüldü.
Somut delil olarak gösterilen müvekkilin sahte kimlik kullanmasının can güvenliği açısından olduğu ifade edilen dilekçede, görev sırasındaki dinlemelerin ise “Jandarma Teşkilatı Görev Yetkileri Kanunu” içerisinde bulunduğu belirtildi.
Ersöz"ün evinde yapılan aramalarda suç unsuruna rastlanmadığı belirtilen dilekçede, “Kaçma şüphesi olmayan bir kimse tutuklanmıştır. Yurtdışından yurda gelen müvekkilimin sağlık durumu bozuk olup, tedavi için gittiği hastanede gözaltına alınmıştır. Halen müvekkilim hastanede olup, savcılık dosyasında raporları mevcuttur” denildi.

"Somut delillerle beslenmeli"
Dilekçede, “Genel komutanın emirlerini yerine getirmek, ülkemizin Yargıçlar Savcılar Derneği Başkanı, Yargıtay Savcısı, işadamları, gazete yazarlarıyla görüşmenin suç olarak kabul edilmesi mümkün müdür? İddia somut delillerle beslenmezse dava açılamaz” ifadelerine yer verildi. Dilekçede, tutuklamanın bir tedbir olduğu, Ersöz hakkında somut suçlayıcı delillerin dosyada bulunmadığı öne sürülerek, Anayasal görevinden ötürü ortada işlenmiş bir suçun olmadığı, görevi emir-komuta zinciri içinde olan Ersöz"ün işlediği bir suçun bulunmadığı kaydedilerek, Ersöz hakkında verilen tutuklamanın kaldırılması istendi.
Ersöz hakkında Kartal Koşuyolu İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nce verilen sağlık kurulu raporunda, yapılan tetkikler sonucu Ersöz"e koroner arter hastalığı, hipertansiyon ve prostat tanıları konulduğu belirtildi.
Raporda, Ersöz"ün bağlı bulunduğu tam teşekküllü bir hastanede takibi ve tedavisi ile cerrahisinin yapılmasının uygun olduğu bildirildi.

Hastane hastane dolaştırıldı
Tedavi gördüğü Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nden önceki gece “tedavisi kesilerek” çıkarılan ve ardından Silivri Cezaevi ile Silivri Devlet Hastanesi"ne götürülen Ersöz, daha sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne sevk edildi. Ersöz, burada acil servis önünde ambulansın içinde doktorlarca muayene edildi. Yaklaşık 1,5 saat süren muayenenin ardından Ersöz, aynı ambulansla GATA Haydarpaşa Hastanesi"ne gönderildi. Ambulansın içindeki muayene ve GATA"ya sevki sırasında basın mensuplarınca Ersöz"ün fotoğraf ve görüntüsünün alınmaması amacıyla jandarmalar ambulans önüne dizildi.

MİLLİYET