Başbakan Erdoğan, Van"da şehit askerler için düzenlenen törenin ardından beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ile helikopterle Şemdinli Tekeli Bölgesindeki Tabur Komutanlığı"na geldi.

Burada Tümgeneral Gürbüz Kaya tarafından saldırı ile ilgili bölge haritası üzerinde brifing verildi. Saldırı gecesi 23.30 sularında ilk görüntülerin alındığını, bu saatten itibaren görüntü alınan bölgelere topçu atışı ve diğer ağır silahlarla ateş edildiğini belirten Tümgeneral Kaya, ilk alınan görüntülerde ateşe karşılık verilmediği için bu görüntülerin çoban, köylü, ya da kaçakçı olabileceğinin düşünüldüğünü kaydetti. Başbuğ da baskını gerçekleştiren terörist sayısının 250 olmadığını, 57 kişilik grubun bölgeye geldiğini, 23 kişilik terörist grubun da saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Karanavadan öğle yemeği
Brifingin ardından Erdoğan, çatışmada hafif yaralanan askerlerle bir araya geldi. Erdoğan daha sonra teröristlerle ilk sıcak temasın yaşandığı Gediktepe Bölgesini helikopterle inceledi, mevzileri ziyaret etti. Umurlu 9. Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı"nı da gezen Erdoğan Mehmetçiğe sürpriz yaparak tavuk yahni, çorba, pilav, salata ve karpuzdan oluşan karavanadan yedi.


Kobralardan ısı bombası
Başbakan Tayyip Erdoğan ve yanındakileri taşıyan helikopterlerin pistlerden kalkışı sırasında, Kobra tipi helikopterler de olası roket saldırılarına karşı bölgeye "ısı bombası" atarak güvenlik önlemi aldı. Isı bombası roketlerin hedeflerini şaşırtıp hedefe ulaşmasını engelliyor.

Milliyet