Ergenekon savcısı Zekeriya Öz"ün soruşturmada ifadeye çağırdığı ve 19 kişinin sorgusunun tamamlanmasının ardından Başbuğ "a da davetiye göndereceği öğrenildi.

Genelkurmay "da hazırlandığı iddia edilen “internet andıcı ” ile ilgili soruşturmada dün flaş bir gelişme yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı"nı devreden Orgeneral İlker Başbuğ da soruşturma kapsamında ifade verecek. Soruşturmayı yürüten Savcı Zekeriya Öz, şu ana kadar Orgeneral Hasan Iğsız "ın da aralarında olduğu 11 kişinin “şüpheli ” sıfatıyla ifadesini aldı. Öz, soruşturmaya kapsamında ifadesini alacağı 19 kişiden biri olan “İrtica ile Mücadele Eylem Planı ” davası sanıklarından Albay Dursun Çiçek "i en son sorgulayacak.

"Siteleri G. Kurmay kurdu"

Tüm ifadelerin tamamlanmasının ardından Başbuğ "un da soruşturmada ifadesinin alınması için Zekeriya Öz harekete geçecek. Öz, Başbuğ "dan “Bu sitelerin Genelkurmay Başkanlığı tarafından kurulması ” nedeniyle ifadeye çağırılacağı öğrenildi. Savcılık, önümüzdeki günlerde Başbuğ "a ifadeye gelmesi için davetiye gönderecek. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan şüphelilerin ve dinlenen tanıkların planların, emir komuta zincirinde hazırlandığını, onaylandığını söylemeleri ve elde edilen bilgiler doğrultusunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ"un ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Hasan Iğsız kabul etmedi

Hükümet aleyhine kara propaganda yaptığı öne sürülen ve basında haber olduktan sonra yayını durdurulan "internet siteleri"nin Albay Dursun Çiçek"in Orgeneral Hasan Iğsız ile yaptığı görüşme sonrasında tekrar faal hale getirildiği iddia edilmişti. Savcılık sorgusunda bu görüşme kendisine sorulan Iğsız "ın bunu kabul etmediği de öğrenildi.

"İnternette kara propaganda" iddiası

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz "ün 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız"ın da aralarında olduğu 19 kişiyi ifadeye çağırdığı soruşturma, 2. Ergenekon davası tutuklusu emekli Albay Hasan Ataman Yıldırım"ın evinde yapılan bir aramada ele geçen “Hayhay” isimli bir belge sonrasında başladı. Belgede Genelkurmay "ın kara propaganda yapmak üzere kurdurduğu sitelerle ilgili ifadeler yer alıyordu. Yapılan araştırmalarda, çoğu birbirlerine link vererek bağlanan bu sitelerin Milli Savunma Bakanlığı "na bağlı IP numaralarını kullandığı ve sitelerin Genelkurmay Başkanlığı"na ait olduğu bilgisine ulaşıldı. Tam da bu sırada daha önce Ergenekon Savcıları "na “Islak İmza ” belgesini gönderen meçhul ihbarcı ikinci bir ihbar maili gönderdi. İhbarcı Genelkurmay Başkanlığı tarafından iktidar ve cemaatler aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla 42 internet sitesinin kurulduğunu ve Genelkurmay"a bağlı Bilgi Destek Daire Başkanlığı "nın yerli ve yabancı 430 internet sitesini de sürekli takip ettiklerini ileri sürdü. Mailine bir de “internet andıcı” olarak adlandırılan bir belge ekledi. Belgeye göre, Nisan 2009 tarihli “andıç ” Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı Destek Şubesi tarafından hazırlanmıştı. Belgenin altında Topçu Albay Cemal Gökçeoğlu ve Albay Dursun Çiçek de dahil 8 kişinin imzası bulunuyordu. Belgede "Kimden" bölümünün karşısında "Harekat Başkanlığı"ndan", "Kime?" bölümünün karşısında da "Genelkurmay 2. Başkanı "na" yazıyordu. Dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız "dı.