Başbakanlık çevresine yayılan yoğun gaz paniğe neden olurken, vatandaşlar koşarak bölgeden uzaklaşmaya çalıştı. Borudan sızan gazın alev almaması ise olası bir faciayı önledi.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kızılay'da bulunan Başbakanlık yeni bina girişinde kanalizasyon çalışması başlattı. Çalışmalar sırasında kullanılan kepçe, doğalgaz boru hattını deldi. Fışkıran yoğun gaz çevreye yayılmaya başladı. Bu sırada gazdan etkilenen bir kişi hemen hastaneye sevk edildi. Başbakanlık görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve doğalgaz ekipleri sevk edildi.
 
POLİS, TRAFİĞİ KESİP VATANDAŞLARI UZAKLAŞTIRDI
 
Boru hattından sızan yoğun gaz çevreye saçılırken, bölgeyi koku kapladı. Başbakanlık girişine intikal eden polis ekipleri hemen çevre güvenliği alıp trafiği durdurdu. Ekipler, ayrıca Başbakanlık çevresinde bulunan vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı.
 
İtfaiye ekipleri kısa süre sonra olay yerine gelirken, çevrede büyük panik yaşandı. Vatandaşlar, gazdan etkilenmemek için ağızlarını elleriyle kapatarak, buradan kaçmaya çalıştı. Vatandaşlarla birlikte sağlık ekiplerinin de yüzlerini kapattığı görüldü. Boru hattında çalışma yapan itfaiye ve doğalgaz ekiplerinin çalışmaları kısa süre sonra netice verdi. Borunun delinen kısmı kapatıldı. Başbakanlık yetkilileri ve çevredeki vatandaşlar rahat bir nefes alırken, trafiğe kapatılan yol yeniden açıldı.