ZONGULDAK"ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın 8 gün önce girdiği Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi"ne ait maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybederken, 2 işçi yaralandı. Göçüğün yerin 560 metre altındaki 6"ıncı üretim bölümünde (kartiye 6) olduğu, Başbakan"ın ise 564 metredeki 1"inci üretim bölümünde (kartiye 1) inceleme yaptığı belirtildi.

Olay, sabaha karşı saat 05.45"de Kozlu Müessese Müdürlüğü"ne ait kömür ocağında, yerin 560 metre altındaki 6"ncı üretim bölümünde meydana geldi. 24.00-08.00 vardiyasında 6"ıncı bölümde çalışan işçiler bir basınç hissettiler. İşçilerden Hasan Çiren ve Recep Arıcı, diğer 6 arkadaşlarını basıncın olduğu yerden uzaklaştırarak, olası bir göçüğe önlem almak için ağaçlarla tahkimat yapmaya başladılar. Bu sırada tavan çökmesi sonucu göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden 31 yaşındaki Hasan Çiren"in, kısa süren kurtarma çalışması sonucu cesedine ulaşıldı. Aynı yaştaki Recep Arıcı ve 31 yaşındaki Satılmış Türkoğlu ise yaralı olarak kurtarıldı. Hasan Çiren"in cesedi, ocaktan çıkarılarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Aynı hastanede tedavi altına alınan Recep Arıcı ve Satılmışy Türkoğlu"nun ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, geçtiğimiz 1 Temmuz"da Başbakan Erdoğan"ın inceleme yaptığı ocakta göçük olduğunu doğruladı. Eroğlu, Başbakan Erdoğan"ın yerin 564 metre altındaki 1"inci üretim bölümünde inceleme yaptığını, göçüğün ise 560 metredeki 6"ıncı üretim bölümünde meydana geldiğini söyledi. Eroğlu, Başbakan Erdoğan"ın ocağa girmeden önce uzmanlar tarafından ocaktaki tüm önlemlerin alındığını, güvenlikle ilgili her türlü incelemenin yapıldığını da sözlerine ekledi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.