Türk Traktör'den yapılan açıklamaya göre, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta ev sahipliğinde, Ankara Türk Traktör fabrikasında düzenlenen törende 7 bölgeden seçilen ve Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, İzmir, Muş ve Tokat illerinde faaliyet gösteren çiftçiler, hediye traktörlerini Mustafa V. Koç'tan teslim aldı.          
     
Açıklamaya göre, Mustafa V. Koç, törende yaptığı konuşmada, Türk Traktör'ün 600 bininci traktörünün banttan indirilme töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdikleri sözü tuttuklarını belirterek, “600 bininci traktör törenimizde, sayın Başbakan'ın talebi üzerine bir söz verdik; 7 bölgeye 7 traktör... Sayın Başbakan'a verdiğimiz sözü tutarak Ankara, Adana, Bursa, Diyarbakır, İzmir, Muş ve Tokat illerinde faaliyet gösteren 7 çiftçimize sizin huzurlarınızda traktörlerimizi hediye ediyoruz” ifadesini kullandı.
 
Koç, tarımın ve traktörün Türk çiftçisi açısından önemini vurgularken, gerek üretim gerek hasıla gerekse de sağladığı istihdam açısından tarım sektörünün ekonomik ve stratejik açıdan tartışılmaz önem taşıdığını belirterek, Türk Traktör'ün, 57 yılı aşkın süredir Türk tarımı ve çiftçisine hizmet ettiğini, Türk çiftçisinin her gün daha iyiyi daha verimli üretmeye çalışırken Türk Traktör'ün de teknolojik gelişme ve imkanları kullanarak çiftçiye “en iyiyi” sunduğunu kaydetti.
Traktörü kazananlar Adana'dan Mehmet Ali Gül, İzmir'den Hüseyin Alkan, Ankara'dan Hilmi Dervişoğulları, Bursa'dan Kadir Yıldız, Tokat'tan Sadık Demir, Muş'tan Mehmet Çağlayan ve Diyarbakır'dan Reşit Ataş oldu.
 
TARIM MAKİNELERİ LABARATUVARI KURUYOR      
 
Verilen bilgiye göre, Türk Traktör, Koç Holding ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesine de “Tarım Makineleri Laboratuvarları” kurarak destek veriyor. MLMM Projesi kapsamında oluşturulan okul-işletme eşleşme modelinden hareketle geliştirilen işbirliği doğrultusunda “Türk Traktör Tarım Makineleri Laboratuvarları”nın Ankara Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Şanlıurfa Akçakale GAP Tarım Meslek Lisesi, Amasya Gökhöyük Tarım Meslek Lisesi ve Bursa Osmangazi Ziraat Teknik Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi'nde, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı dahilinde kurulması planlanıyor. Proje ile meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerin, uygulamalı eğitim görmeleri ve edindikleri bilgileri en doğru şekilde, deneyimleyerek benimsemeleri planlanıyor.
 
Türk Traktör, laboratuvarların çiftçilerin de kullanımına açık olmasını sağlayarak çiftçilerin; mesleki bilgilerini uygulamalı yöntemlerle pekiştirmelerine ve tarım ekipmanlarını en etkili şekilde kullanabilmelerine olanak tanıyacak. Bu sayede tarım makinelerinden oluşan iş kazalarının da önüne geçilmesi hedefleniyor.