Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurulunda konuştu ve AKPM üyelerinin sorularını yanıtladı.

Genel kuruldaki konuşmasının ardından bir AKPM üyesinin, "Öcalan ile nasıl bir diyaloğa gireceksiniz? Azınlık haklarına uyacak mısınız? Seçim barajını kaldıracak mısınız?" sorusuna Davutoğlu, "Türkiye hukukun üstünlüğüne saygı duyan bir ülkedir. Türk vatandaşlarının yasalar önünde hakları eşittir. Ancak terör eylemlerini kabul edemeyiz. Bu nedenle de teröristlerle hiç bir diyaloğa girmeyiz" yanıtı verdi.

Davutoğlu'nun bu açıklaması, 23 Ağustos'ta Başbakan'ın söylediği şu sözleri hatırlattı: "Biz siyasi iradeyiz, siyasi iktidarız. Biz iktidar olarak, siyasi hükümet olarak hiçbir zaman bir terör örgütüyle veya temsilcileriyle masaya oturup görüşme yapmayız. Böyle bir şeyimiz bizim asla olmamıştır, yoktur, olamaz da. Şu veya bu şekilde çeşitli kurumlarıyla bu tür bazı münasebetler gerekirse devlet onu kendisi yapar. Burada bunu birbirine karıştırmamak gerekir. Devletin istihbarat kurumu vardır. Bu istihbari görevdir. İstihbari görev nedir, bazı kilitleri açmak içindir, çözmek içindir."

Kısacası Erdoğan hükümet yapmasa da devlet kurumları diyerek işaret ettiği istihbarat kurumlarının Öcalan ile görüştüğünü söyledi. Erdoğan bu iddiasını daha sonra da yineledi. Abdullah Öcalan da İmralı'dan yaptığı açıklamada defalarce devlet kurumları ile kurduğu diyalogdan bahsetti.

Ahmet Davutoğlu'nun sözleri ile Başbakan Erdoğan'ın bir dönem söyledi sözler böyle çelişki oluşturdu.

Odatv