Dün Ak Parti il başkanları toplantısındaki konuşmasında memurlara yüzde 8’lik zam verdiklerini kaydeden Erdoğan, “Biz memur kardeşimize şunu söylüyoruz? Diyoruz ki biz sizi enflasyona indirdik mi kardeşim? Ezdirmedik. Yine ezdirmeyeceğiz. Şu anda 4+4 mü verdik? Eğer enflasyon yüzde 10 olursa aradaki fark ne? Yüzde 2. Biz size o yüzde 2’yi ödeyeceğiz. Enflasyon yüzde 6 olursa biz o yüzde 2’yi geri almayacağız. O sende kalacak. Bunu niye konuşmuyorsun? bunu konuşmuyorlar” dedi.
Araba yerine önce ev alma tavsiyesinde bulunan Erdoğan, “Bak altınıza aldığınız arabalar, öyle evler var ki, öyle memur kardeşlerim var ki. Evinde bir bakıyorum hanımının altında bir araba, kendi altında bir araba, iki tane araba var. Bunların herhalde bir çoğuna şahitsiniz. Ama daha önce böyle bir şey yoktu” dedi. Erdoğan’ın konuşmasında şunlar öne çıktı:


Biz burada bütün bu hesapları yaparken sendikalara şunu söylüyoruz; ya kardeşim biz bu paranın sahibi değiliz. Biz bu paranın emanetçisiyiz. El ele vereceğiz, hem ülkemizi büyüteceğiz, daha iyi bir noktaya geleceğiz. Büyüdükçe de geliştikçe de toplu görüşmelerde alınacak olan zamlar, verilecek olan zamlar da daha fazla olacaktır. Ama şu anda gösterge bu. Bunu daha ileriye götürmeye kalkarsak bu yatırımları yapamayız.
Modern bir Türkiye’de yaşadığınızı söylüyorsunuz. Bak altınıza aldığınız arabalar, öyle evler var ki, öyle memur kardeşlerim var ki; evinde bir bakıyorum hanımının altında bir araba, kendi altında bir araba, iki tane araba var. Bunların herhalde bir çoğuna şahitsiniz. Ama daha önce böyle bir şey yoktu. Hatta ben kendilerine araba alacağına önce ev al tavsiyesi yapıyorum.